Vrijwilligers

Vrijwilliger in tijden van Corona

Wevelgem zoekt vrijwilligers voor noodopvang in scholen

 Vanaf 15 mei kunnen de leerlingen uit het eerste, tweede en zesde schooljaar opnieuw les volgen.  De scholen zijn volop bezig met de organisatie hiervan.

Naast hun kerntaak van onderwijzen moeten scholen hierbij ook de noodopvang organiseren voor de kinderen die nog geen les krijgen en aan de voorwaarden voor de noodopvang voldoen. De scholen worden hiervoor al logistiek ondersteund door de gemeente via het uitlenen van nadars, het ter beschikking stellen van lokalen en voorzien in communicatie- en signalisatiemateriaal.

Maar genoeg mensen vinden die de kinderen kunnen begeleiden is het grootste knelpunt. Daarom zetten we als gemeente samenwerkingen op tussen de speelpleinwerking, secundaire en hogescholen. Daarnaast hopen we op vrijwilligers om de scholen uit de nood te helpen.

 Aan welke voorwaarden moet een vrijwilliger voldoen?

  • Je bent enthousiast en wil een maatschappelijk engagement opnemen in de strijd tegen corona.
  • Je bent minimum 15 jaar, je bent niet ouder dan 65 jaar en je behoort niet tot een risicogroep.
  • Je bent bereid om minstens 1 halve dag per week in te staan om een groep kinderen te begeleiden (leeftijd varieert van 2,5 tot 12 jaar). Dit vanaf maandag 18 mei 2020.

 Hoe kunnen vrijwilligers zich aanmelden?

Via een online formulier kunnen vrijwilligers zich aanmelden. Een vergoeding wordt voorzien.

Meer info via onderwijs@wevelgem.be.

 

Extra handen voor de zorgcentra

Wie hulp wil bieden in een zorgvoorziening kan zich aanmelden op het vrijwilligersplatform ‘Help de helpers’. Zowel mensen met een zorgprofiel als andere (logistiek, administratief…) zijn welkom.

Help de helpers

Oproep personeel schakelzorgcentrum regio Zuid-West-Vlaanderen

In functie van de schakelzorgcentra kiezen de eerstelijnszones regio Kortrijk, Waregem en Menen om samen te werken voor regio Zuid-West-Vlaanderen.

Het schakelzorgcentrum wordt opgestart voor:

  • Mensen die ziekenhuis mogen verlaten maar niet naar huis kunnen: COVID en nt-COVID
  • Mensen die besmet zijn en niet thuis kunnen blijven maar nog niet naar het ziekenhuis moeten

Ze zijn op zoek naar verpleegkundigen, verzorgenden, vroedvrouwen, psychologen, kinesitherapeuten, ergotherapeuten,... daarnaast zijn alle andere vrijwilligers ook welkom. De nodige opleiding wordt voorzien.

Oproep personeel schakelzorgcentrum regio Zuid-West-Vlaanderen

Vlaanderen helpt

Op deze website brengen we deze hartverwarmende acties van solidariteit samen. Op die manier kunnen we elkaar inspireren, motiveren en (onder)steunen. We houden er zo samen de moed in.

Heb je dus zelf ook een goed idee of wil je initiatief nemen? Deel dan jouw actie met de #Vlaanderenhelpt en kom op die manier in contact met heel Vlaanderen.

Website Vlaanderen helpt

Vrijwilliger worden

Het sociaal huis en de gemeente hebben voor hun dienstverlening heel wat (vrijwillig) helpende handen nodig om bijvoorbeeld boodschappen te doen, maar ook om de cafetaria uit te baten of computerassistentie te geven, speelpleinwerking in de vakantie...