De Zwemkom

zwemkom

Sportbad

Het grootste bad is een 25-meter sportbad met 7 zwembanen.  Het diepe gedeelte heeft een beweegbare bodem. Die bodem kan ingesteld worden tussen 0 en 3 meter.

De diepte van 3 meter maakt het zwembad geschikt voor duiklessen. Anderzijds kan de diepte van het zwembad bijvoorbeeld afgesteld worden op 1m10. Op die manier is het zwembad over de hele lengte ondiep, wat voor een groter gevoel van zekerheid zorgt bij beginnende zwemmers en vele senioren en het hele bad geschikt maakt voor andere watersporten, bijvoorbeeld aquagymlessen.

recreatie-en-instructiebad-02

Recreatiebad 

Het recreatiebad is 30 centimeter diep. Daar vind je ook één brede glijbaan, een kleine glijbaan en talrijke speelelementen. Mama’s en papa’s die hun kinderen in de gaten willen houden terwijl ze ravotten in het recreatiebad, kunnen aan de zijkant van het zwembad plaatsnemen op verwarmde zitbanken.

❗Let op:  Het recreatiebad is minder vaak open dan de andere baden. Bekijk zeker de openingsuren voor je vertrek.

Instructiebad 

Naast het grote bad is er nog een instructiebad, van 7,5 meter op 10 meter en 60 tot 90 centimeter diep. De focus in dit bad ligt dus bij het ‘zwemmen’: het schoolzwemmen en baantjes-en sportzwemmen.

Duurzaam en toegankelijk

  • Brede doorgangen, een mobiele zwembadlift, een trap in het sportbad, een helling in het recreatiebad zijn maar enkele maatregelen die er voor zorgen dat het zwembad toegankelijk is voor elke bezoeker
  • Wevelgem koos voor een duurzaam zwembad. Door het gebruik van energiezuinige installaties en een goed geïsoleerde en luchtdichte gebouwenschil voldoet het zwembad aan de BEN-eisen 2021.

Wil je de zwembadlift gebruiken?

  • Neem, na het reserveren van je zwembeurt, telefonisch contact op met de sportdienst (056 43 35 60)

  • Je kan een gratis ticket verkrijgen voor jouw begeleider op vertoon van jouw EDC-kaart aan het onthaal 

  • Er is een kleedhokje voorzien voor rolstoelgebruikers

  • Je kan je rolstoel opbergen in een locker naast het kleedhokje 

  • Jouw begeleider kan de lift ophalen in het zwembad

  • Kom je alleen? Je kan met jouw rolstoel tot aan het voetbad