Streetart

Joachim

De Dromer

De gemeente Wevelgem wou het straatbeeld in schoolomgevingen aantrekkelijker en speelser maken, op maat van de kinderen. Een lege muur voor kleuterschool De Gulleboom bood het ideale canvas. In samenwerking met het gerenommeerde streetartfestival The Crystal Ship in Oostende en de buurtbewoners zochten we samen naar een passend kunstproject.

Joachim is een jonge, productieve en zeer getalenteerde kunstenaar uit Lier. Zijn opvallende popartstijl is onmogelijk te negeren. Hij staat bekend om zijn kinderlijke spontaniteit en is bereid met een breed scala aan stijlen te experimenteren. Met meerdere muurschilderingen op zijn naam, uitverkochte prints en exposities in heel Europa, heeft Joachim zijn reputatie verdiend binnen de internationale kunstscene.

Locatie: K. Fabiolastraat, Gullegem

 

Niels Westergard

Julie met de rozen

De gemeente Wevelgem wou het straatbeeld in schoolomgevingen aantrekkelijker en speelser maken, op maat van de kinderen. Een lege muur voor VBS Bamo in de Rozenstraat bood het ideale canvas. In samenwerking met het gerenommeerde streetartfestival The Crystal Ship in Oostende en de buurtbewoners zochten we samen naar een passend kunstproject.

Nils Westergard is een jonge getalenteerde kunstenaar, streetartist en filmmaker die woont en werkt in Richmond, Virginia. Nils begon met het maken van graffiti toen hij 14 was, tegenwoordig werkt hij veel met stencils en creëert hij grote murals die hij met de vrije hand maakt.
Zijn murals zijn vaak groot van formaat, hebben een schilderachtig karakter en zijn meestal zwart- wit. Op die manier creëert hij een intieme en aangename sfeer in zijn werk. De mural valt op, maar tegelijkertijd past het feilloos in zijn omgeving.

Locatie: Rozenstraat, Moorsele