Dienst Thuiszorg

Wie zijn we?

De thuiszorgdienst helpt je om in je vertrouwde omgeving te blijven. Ook wanneer het even wat moeilijker gaat. De maatschappelijk werker is je centraal aanspreekpunt. Kan je zelf niet meer tot bij ons komen? Geen probleem! We komen tot bij je thuis.

Voor wie zijn we er?

De thuiszorgdienst is er voor alle inwoners van Wevelgem met een tijdelijke of blijvende verminderde zelfredzaamheid en voor alle inwoners die 65 jaar of ouder zijn.

Wat doen we?

Poetsdienst

Lukt het niet meer zo goed om je woning schoon te houden? Doe dan een beroep op de poetsdienst.

Thuisbezorgde maaltijden

Wordt het moeilijk om zelf te koken? Maak dan gebruik van de dienst thuisbezorgde maaltijden.

Hulpoproepsysteem

Wanneer jou iets overkomt, dan telt elke seconde. Je draagt een kleine drukknop en één druk op de knop volstaat om hulp in te roepen.

Aanvullende thuiszorg

Hulp nodig bij kleine huishoudelijke taken zoals rolluiken optrekken of samen boodschappen doen? De thuiszorgdienst kan de mogelijkheden met je bespreken.

Zorgbemiddeling en zorgcoördinatie

Weet je niet waar naartoe met je hulpvraag? We organiseren de nodige hulp. We zorgen voor een optimale coördinatie tussen de verschillende hulpverleners en zorgen voor overleg indien nodig.

Thuiszorginformatiepunt

Heb je vragen rond thuiszorgmogelijkheden? Heb je vragen rond tegemoetkomingen? Aarzel dan niet om contact op te nemen met onze dienst.

Andere interessante info