Jeugd

DOEWA staat voor alle activiteiten voor kinderen tussen 0 en 12 jaar.
CHECKTA staat voor alle activiteiten voor jongeren vanaf 12 jaar.

Coronamaatregelen: speelpleinwerking, speelpleinen, jeugdkampen en  sportkampen

De speelpleinwerkingen Haasje-Over gaat in de krokus- en paasvakantie nog even verder in bubbels tot de maatregelen versoepelen. We werken in bubbels van 50 kinderen. Enkel bij Kasper blijft het totaal beperkt tot 50 kinderen.

Inschrijven voor de krokus- én paasvakantie voor speelplein én sportkampen kan vanaf 20 januari 9 uur via de webshop
Meer info: www.wevelgem.be/speelpleinwerking

Een gelijkaardig principe wordt gehanteerd voor de jeugdkampen en sportkampen.  De verenigingen zullen zich ook opdelen in bubbels van 50 personen, die tijdens het kamp niet in contact mogen komen met de andere bubbels. 

Kinderen tot 12 jaar mogen onbeperkt spelen op de speelpleintjes, weliswaar met een maximum van 20.  Bij alle pleintjes hangen infoborden met de corona-veiligheidsrichtlijnen.  Voor provinciedomein Bergelen is er een apart reglement uitgewerkt door de provincie.  Er is ook een aparte regeling voor de buitensportveldjes: Er mag maximaal 3 personen gesport worden zonder toezicht, met toezicht door een meerderjarige kunnen 20 personen (19 + 1 toezichter) samen sporten.  Eveneens hangen er infobordjes met de te volgen maatregelen.

Inschrijvingen voor Haasje-Over en sportkampen.  Inschrijven is mogelijk via de webshop.  Het is ook mogelijk om een afspraak te maken op de jeugdienst.  Dit kan via de website of per telefoon.  Meer info + de meest voorkomende faqs: ww.wevelgem.be/speelpleinwerking 

Uitleendienst