Geocaching is een soort schattenjacht waarbij je aan de hand van coördinaten op zoek gaat naar caches. Het is een laagdrempelige interactieve manier om mensen aan te zetten tot wandelen. Een smartphone of GPS en honger naar avontuur is al wat je nodig hebt. Dit wereldwijde 'spel' is gratis.

Ga je mee op zoektocht?

Schattenjacht Wevelgem

Wevelgem heeft er een nieuwe kindvriendelijke geocacheroute van 4km bij!
Haal je route in het gemeenteloket of bij een vrijetijdsdienst en ga op pad.

Download de route

Moorsele’s Mysteries

In Moorsele is de wandeling ongeveer 15 kilometer lang, ze bestaat uit 54 caches en brengt je langs bijzondere en mooie plekjes!

Stap 1: registreer je op www.geocaching.com

Stap 2: zoek op de kaart naar Moorsele

Stap 3: los thuis de vragen en puzzels op en verzamel de coördinaten

Stap 4: ga op stap in Moorsele en zoek de 53 caches + de bonuscache!

Voor je naar Moorsele komt kan je best alle opgaves oplossen. Er worden vragen gesteld over Moorsele, over Moorselenaars alsook puzzels die dienen opgelost te worden. Onderweg ga je op zoek naar 54 caches waarin een logbriefje zit waarop je je naam kan noteren en in sommige caches wordt een cijfer gegeven waarbij je op het einde de coördinaten bekomt van de bonuscache.

Het wapenschild – wat ook de geo-art moet voorstellen – bestaat uit zwart en geel. Eens je alle 54 geocaches (start van de reeks: GC7Z16F) hebt kunnen vinden dan zal alleszins het gele gedeelte al ingekleurd zijn.

Meer info: geocaching.wevelgem@wevelgem.bewww.geocaching.com | www.geocachen.be/moorsele-mysteries/

 

Mooi Gullegem

Na Moorsele en Wevelgem is het aan Gullegem om wat moois te laten zien! De afstand van dit rondje is 6 km en is enkel te voet of met de fiets te doen. Onderweg vind je de nodige info voor de bonuscache.

Stap 1: registreer je op www.geocaching.com

Stap 2: zoek op de kaart naar Gullegem

Stap 4: ga op stap in Gullegem en zoek de 18 caches + de bonuscache!