Kinderopvang

Voor ouders/voogden:

Als ouder/voogd maak je vooral gebruik van de kinderopvang omdat je wil werken of solliciteren. Misschien wil je een opleiding volgen, als mantelzorger aan de slag gaan of je eigen batterijen  opladen.

Kwaliteitsvolle kinderopvang kan goed zijn voor de ontwikkeling van je kind of de sociale vaardigheden. Je leert er ook andere ouders kennen of je kan er terecht voor een deugddoende babbel met de kinderbegeleid(st)er.

Wat de reden ook is,  vroeg of laat kan het zijn dat je (tijdelijk) nood hebt aan kinderopvang.

Op deze pagina kan je heel wat informatie terugvinden die jou kan helpen in de zoektocht naar een geschikte kinderopvang voor je oogappel.

Je kan ook onmiddellijk aan de slag met je zoektocht naar kinderopvang via de website 'kinderopvangwijzer' (zie onderstaande knop) 

 

Kinderopvangwijzer

Voor organisatoren/onthaalouders

Kinderopvang is onmisbaar voor vele gezinnen. Maar kinderopvang is meer dan enkel opvang. Kwaliteitsvolle kinderopvang vervult 3 belangrijke maatschappelijke functies (economisch, pedagogisch EN sociaal)

Bovendien creëert kinderopvang kansen. Kansen voor de ouders (deelnemen aan het maatschappelijke leven door werken, opleiding, rust, etc. ..), maar ook kansen voor de kinderen (sociale vaardigheden, stimulansen in de ontwikkeling, etc. ...)

Zin om je eigen kinderopvang te starten? Benieuwd wat de gemeente voor jou als onthaalouder en/of organisator kan betekenen? Of wil je eerder een vorming volgen?

Op deze pagina kan je heel wat informatie terugvinden die je kunnen ondersteunen bij de dagelijkse werking van je kinderopvanginitiatief.