Kinderopvang

Voor ouders/voogden:

Kwaliteitsvolle kinderopvang kan goed zijn voor de ontwikkeling van je kind of de sociale vaardigheden. Je leert er ook andere ouders kennen of je kan er terecht voor een deugddoende babbel met de kinderbegeleid(st)er.

Op deze pagina kan je heel wat informatie terugvinden die jou kan helpen in de zoektocht naar een geschikte kinderopvang voor je oogappel.


 

Voor organisatoren/onthaalouders:

Kinderopvang is onmisbaar voor vele gezinnen. Maar kinderopvang is meer dan enkel opvang. Kwaliteitsvolle kinderopvang vervult 3 belangrijke maatschappelijke functies (economisch, pedagogisch en sociaal).

Bovendien creëert kinderopvang kansen. Kansen voor de ouders (deelnemen aan het maatschappelijke leven door werken, opleiding, rust, etc. ..), maar ook kansen voor de kinderen (sociale vaardigheden, stimulansen in de ontwikkeling, etc. ...)

👉 Zin om je eigen kinderopvang te starten?

Benieuwd wat de gemeente voor jou als onthaalouder en/of organisator kan betekenen? Of wil je eerder een vorming volgen?
Op deze pagina kan je heel wat informatie terugvinden die je kunnen ondersteunen bij de dagelijkse werking van je kinderopvanginitiatief.

Subsidies en financieel | Wevelgemse subsidiereglementen | Ondersteuning en netwerk | Lokaal overleg Kinderopvang

👉 Vorming voor begeleiders van kinderopvanginitiatieven

Jaarlijks worden er een aantal vormingen georganiseerd voor de begeleiders van kinderopvanginitiatieven. Mail naar kinderopvang@wevelgem.be om te weten welke vormingen gepland staan.