Schuiftafel

schuiftafel

Speluitleg

Bij dit spel komt het erop aan met de “schiet-ijzers” zo dicht mogelijk bij de verste pin, te schuiven zonder dat ze hierbij in de “goot” belanden (schijven in de goot liggen immers buiten spel).

Bij het begin van het spel ontvangt elke speler (of ploeg) vijf gemerkte “schietijzers”. Om te bepalen wie begint doet elke partij één stoot naar het poortje: wie het dichts bij het poortje ligt mag beginnen.

 

Na de eerste stoot is het de beurt aan de tegenspeler. Die moet nu verder spelen tot één van zijn schijven dichter bij de verste pin ligt dan die van de eerste speler. Vanaf het ogenblik dat hij hierin slaagt, wacht hij en is het terug de beurt aan de ander partij. Wanneer alle schijven van beide partijen gespeeld zijn gaat men na wiens schijf het dichtst bij de verste toets ligt. Dit is de winnaar.

Voor elke schijf die dichter ligt dan de dichtste schijf van de tegenstrever scoort hij 1 punt. De winnaar van de partij begint bij het volgende spel. Wie als eerste 12 punten behaalt is de eindwinnaar.

Afmetingen

217 cm x 48 cm x 21 cm