Perimeters

Rond de ingang van gemeentelijke gebouwen (OC de Cerf, OC De Stekke en de Porseleinhallen) moet je tijdens fuiven een afgebakende zone of perimeter voorzien. Hierdoor krijg je een overzicht op je bezoekers en beperk je overlast voor de buurt tot een minimum.

'Binnen is binnen, buiten is buiten'

Binnen deze afgebakende zode moet alles voorzien worden die het fuiven mogelijk maakt. Het verlaten van de perimeter staat namelijk gelijk staat met het definitief verlaten van de fuif dus: “binnen is binnen, buiten is buiten”.

Volgende voorzieningen kan je binnen je perimeter plaatsen:

Foto van de kassa-unit op wielen
Toegangscontrole

De toegangscontrole moet ingericht worden bij de ingang van de perimeter. Bezoekers zonder geldig toegangsbewijs mogen de perimeter niet betreden. Bij het verlaten van de perimeter vervalt de geldigheid van je toegangsbewijs.

Voor fuiven in OC de Cerf werd een mobiele kassa-unit voorzien. Deze kassa-unit is standaard voorzien en hoef je niet afzonderlijk aan te vragen. Voor fuiven die niet doorgaan in OC de Cerf kan je de Kassa-unit reserveren via het F-formulier.

Catering

Indien je op de fuif catering voorziet moet die ook binnen de perimeter geplaatst worden. Het is verboden gasflessen te gebruiken in de gemeentelijke zalen. Indien er buiten gasflessen worden gebruikt moet je dit melden via het F-formulier.

Wanneer je etenswaren verkoopt moet daarvoor in principe een vergunning aangevraagd worden. Gaat het om een éénmalige activiteit ( fuif, etentje ten voordele van de vereniging, kerstmarkt, ...) dan ben je hiervan vrijgesteld.

Rokerszone

In alle gemeentelijke fuifzalen geldt een algemeen rookverbod. Organisatoren moeten een rokerszone voorzien binnen de perimeter.  Ook moeten de bezoekers van de fuif verwittigd worden om voldoende rookwaren te voorzien voor ze de perimeter betreden.

Vestiaire

Indien je beslist een vestiaire te voorzien moet die zich bevinden binnen de perimeter (eventueel in de fuifzaal zelf).

 

Plaatsen van de perimeter

Per gemeentelijke fuifzaal worden voldoende gratis werfafsluitingen voorzien om deze perimeter op te bouwen. Deze hoef je zelf niet extra aan te vragen.

De perimeters mogen geplaatst worden vanaf 18 uur. Zo ondervinden voetgangers zo weinig mogelijk hinder. Verwittig je bezoekers tijdig dat dit principe van kracht is. Hang borden en affiches uit die je bezoekers verwittigen voldoende geld, sigaretten, … te voorzien.  (Deze banners kan je ook in de  fuifkoffer terugvinden).

Als organisator is het belangrijke een goeie band te onderhouden met de omwonenden. Verwittig hun vooraf schriftelijk vanaf wanneer de perimeter geplaatst zal worden. Vermeld ook steeds een telefoonnummer van een verantwoordelijke. Zo kunnen ze bij klachten eerst de verantwoordelijke verwittigen alvorens ze de politiediensten erbij halen.

plannen van de perimeters