Subsidie inbraakpreventie

Afbeelding van een dief die probeert in te breken- inbraakpreventie

Het gemeentebestuur wil burgers aanmoedigen om een aantal eenvoudige maar belangrijke maatregelen te nemen om hun woning extra te beveiligen tegen inbraak (technopreventieve maatregelen). Voer je zo'n werken uit? Vraag dan de ‘subsidie inbraakpreventie’ aan.

Bedrag van de subsidie

Het gaat om een subsidie van 25 procent van de aankoop- en/of installatiekosten van de technopreventieve maatregelen, met een maximum van 250 euro per woning.

Zowel huurders als eigenaars kunnen een subsidie aanvragen. Enkel woningen (of handelspanden of panden waar een vrij beroep word uitgeoefend) die als hoofdverblijfplaats gebruikt worden, komen in aanmerking.

Voor welke maatregelen?

De investeringen die in aanmerking komen voor de subsidie, zijn beveiligingsmaatregelen die je neemt voor alle buitendeuren en andere gevelopeningen (die direct toegang geven tot je woning), en de installatie van een veiligheids- of schrikverlichting.

Het is heel belangrijk dat alle ‘zwakke’ punten van je woning goed beveiligd zijn. Als een inbreker ondanks alles toch jouw woning uitkiest, is het belangrijk om hem zo lang mogelijk buiten te houden. Een onderzoek heeft aangetoond dat een inbreker zijn poging na gemiddeld 3 minuten staakt. Een goede beveiliging van alle bereikbare gevelopeningen – deuren, (schuif)ramen, garagepoorten en kelderopeningen – kan dus het verschil maken.

Hoe vraag ik deze subsidie aan?

Onze gemeentelijke diefstalpreventieadviseur komt langs om de maatregelen op te lijsten die de kans op een inbraak verkleinen. De subsidie wordt enkel toegekend als bij een controle achteraf vastgesteld kan worden dat alle aanbevolen maatregelen, effectief werden uitgevoerd.

Een technopreventief advies kan je aanvragen via het formulier hieronder. Voor meer info kan je terecht op diefstalpreventie@wevelgem.be .

Het volledige reglement vind je hier terug.  Daarin vind je onder meer welke maatregelen niet in aanmerking komen,  en welke timing je moet in acht houden.

Eigenaar van woning?