Geefkast

afbeelding geefkast- kast met allemaal speelgoed in. De geefkasten zijn te vinden in Gullegem  (VBS Gulleboom, K. Fabiolastraat via de rode poort).  Ook in Wevelgem  (Kijkuitstraat 10, in de loods).  Onze geefkast in Wevelgem is beschikbaar vanaf september 2019 (Consultatiebureau Kind en Gezin, hoek Lauwestraat).

Zet je oude spulletjes of resterende pampers in de geefkast en maak anderen gelukkig! Neem zelf uit wat je kan gebruiken!

Wat is een geefkast?

Het is een kast waarin je spullen met elkaar kan delen. Het is een eenvoudige en toegankelijke manier om ongebruikte spullen weg te geven aan anderen. Door producten te delen, blijft het product steeds benut en duurt het langer alvorens het op de afvalhoop belandt. Bovendien hoef je zo geen nieuwe producten te kopen. Er ligt vaak heel wat thuis in je kast dat je niet meer gebruikt. Met die producten kan je iemand anders gelukkig maken. Goed voor het milieu én voor je portemonnee.

Maar wat geef je dan weg?

In een geefkast kan je een breed gamma aan spullen plaatsen: speelgoed waar kinderen niet meer mee spelen, babymateriaal dat je niet meer nodig hebt, restjes pampers omdat jouw kindje proper is,  …

Kort samengevat: alle spullen die je zelf niet meer nodig hebt, maar die iemand anders wel kan gebruiken. Ze moeten wel in propere, goede staat zijn.

In de geefkast in Gullegem mag er kinderkledij; in de kast in Wevelgem niet.

Ook een neemkast!

Iedereen mag de zaken uithalen die hij/ zij kan gebruiken! Ook als je er zelf niets in legt! Geen voorwaarden, geen  verplichtingen!

Locaties

 

  • Gullegem: VBS Gulleboom, K. Fabiolastraat via de rode poort
  • Wevelgem: De Levensboom Kijkuitstraat 10, in de loods
  • Wevelgem: Consultatiebureau Kind en Gezin, hoek Lauwestraat
  • Moorsele: BAMO, Rozenstraat