Babbel

👉 BABBEL: Sānū tuhāḍī lōṛa hai! 👈🏿

Begrijp je niet wat er staat? Heel wat kinderen hebben dit dagelijks. Ze begrijpen onvoldoende Nederlands om actief deel te kunnen nemen aan klastaken, hobby's of vriendengroepjes. Daar willen wij iets aan doen! Babbel heeft als doel om taal te stimuleren op een speelse manier. Zo starten kinderen met een positief gevoel aan het nieuwe schooljaar. 

Babbel 2022 lager

Voor wie?

  • Anderstalige nieuwkomers in België of in het Nederlandstalige onderwijs
  • Kinderen die nood hebben aan taalstimulering.​​​​

Leerlingen die school lopen in Wevelgem in het basisonderwijs (3e kleuter tot en met 6e leerjaar). De school spreekt je aan als je in aanmerking komt. Ouders kunnen hun kind kosteloos inschrijven.

Waar en wanneer?

WEEK 1: 19 - 23 augustus 🧑‍🏫
Tijdens deze week worden speelse en interactieve taallessen gegeven. De activiteiten starten om 8u30 en eindigen om 16u30.  Voor ouders die hun kinderen niet kunnen brengen of ophalen op deze uren, wordt opvang aangeboden. De opvang loopt in de ochtend vanaf 7u. In de avond is dit tot 17u30. 

Tijdens deze week wordt busvervoer voorzien, zodat alle kinderen op locatie (Klooster en CC in Wevelgem) geraken: 

  •  Moorsele (standbeeld): 8u vertrek en 17u45 aankomst
  • Gullegem (voorkant kerk): 8u10 vertrek en 18u aankomst
  •  Wevelgem (Goudbergstraat): 8u20 aankomst en 17u30 vertrek

WEEK 2: 26 -30 augustus 🛝
In de laatste week worden de taalvaardigheden getraind in de speelpleinwerking. Dit gaat door in Gullegem, Moorsele of Wevelgem, afhankelijk van je woonplaats. De uren zijn dezelfde als week één. De dag start om 8u30 en eindigt om 16u30, met mogelijkheid tot opvang. Busvervoer is er niet, aangezien de speelpleinwerking in jouw deelgemeente plaatsvindt. 

Hoe inschrijven?

De scholen nodigen de ouders uit van wie hun kindje naar Babbel mag langskomen. Deze ouders mogen langskomen op onderstaande zitdagen:

  • BAMO in Moorsele: woensdag 22 mei van 8u30 tot 12u.
  • Jeugddienst in Wevelgem: woensdag 22 mei van 13u30 tot 18u.
  • Gulleboom in Gullegem: donderdag 23 mei van 15u tot 16u30.

Wil je graag langskomen naar één van deze zitdagen of past de datum niet? Geef dan een seintje bij de school. 

Schrijf jouw kind hier in!

Vrijwilligers Babbel

Zin om met anderstalige kinderen en kinderen met een nood aan taalstimulering aan de slag te gaan? Zin om in een warm en dynamisch team terecht te komen? Zowel begeleiders met of zonder pedagogische achtergrond zijn welkom! 🤟

 Vrijwilligers Babbel