Tuinrangers

tuinrangers

Vraag tuinadvies aan onze Tuinrangers

Sinds eind 2021 heeft Wevelgem twee Tuinrangers. Iedereen kan gratis beroep doen op de diensten van onze vrijwilligers Nick Cloet en Tommy Pattyn.

Alle Tuinrangers kregen een doorgedreven cursus en zijn dus stevig gewapend om het juiste advies op maat te geven.

Wat doen zij precies?

 

Wel, ze komen met het nodige studiemateriaal langs in jouw tuin en bekijken op welke manier die natuurvriendelijker kan gemaakt worden. Vaak kunnen kleine ingrepen zorgen voor een betere doorlaatbaarheid van het hemelwater of een betere biodiversiteit, zoals het aantrekken van bijtjes en andere nuttige insecten. Ze geven ook mee hoe je jouw tuin droogte- en hittebestendig kan maken. Het maakt niet uit hoe groot jouw tuin is. Ook in kleine stadstuintjes kan er snel winst geboekt worden.

Het tuinadvies duurt gemiddeld twee uur. De Tuinrangers brengen ook wat materiaal mee, zoals bloemenzaad, zodat je in principe meteen aan de slag kan, uiteraard afhankelijk van de periode.

De Tuinrangers nemen ook graag kinderen mee op safari in eigen tuin. Ze gaan samen met jullie op zoek naar al het bijzonders dat in de tuin kruipt, fladdert en bloeit.

Interesse?

Vraag jouw tuinadvies aan

Van waar komt het initiatief?

Het Tuinrangersproject is een initiatief van Vlaanderen ter ondersteuning van lokale overheden. Per deelnemende stad of gemeente staat Inverde, als opleidingscentrum van Natuur en Bos, in voor de opleiding, opvolging en bijscholing van het lokale Tuinrangersteam.

Wil je zelf graag een tuinranger worden?

Schrijf je  in 

Gemeentelijke subsidies

Wevelgem ondersteunt ook projecten die zorgen voor meer bomen en groen in de tuin via verschillende subsidiereglementen.