Peuk in de pocket!

peuk in de pocket

In september 2023 loopt de sensibiliseringsactie Peuk in de Pocket! In de gebouwen van de gemeente (gemeenteloket, bib, sociaal huis,...) en in deelnemende cafés, krantenzaken, en tankstations kan je de hele maand een gratis peukendoosje afhalen (zolang de voorraad strekt). Op de markten kan je je peukenpocket bij de fietskoeriers afhalen en tijdens Surplatse (17 september) vind je de peukendoosjes in het kraam van Mirom-Menen aan het gemeenteloket.

Waarom een peukendoosje? 

Peuken horen niet op de grond. Wist je dat het tot 15 jaar kan duren voordat een peuk op straat of in de natuur is vergaan? Toch komen 2 van de 3 opgerookte peuken in onze omgeving terecht en zij brengen flink wat schade toe aan het milieu. Naar schatting belanden er wereldwijd zo'n 845.000 ton peuken in de natuur! Omdat peuken zo klein zijn, blijven ze ook na een opruimactie vaak liggen. 

Hou jij Wevelgem mee proper door je peuk niet op de grond te gooien en hem in je peukendoosje te bewaren tot je een vuilnisbak tegenkomt? Bedankt!

Actie in samenwerking met Mirom-Menen.

Week van de Handhaving

De sensibiliseringsactie Peuk in de Pocket loopt in aanloop naar de Week van de Handhaving van 2-8 oktober 2023. In deze week worden overtreders door de gemeenschapswacht en de politie aangesproken en eventueel beboet. Ook waarderen we de positieve acties van burgers. Wie zijn peuk niet op de grond gooit, mag daarvoor beloond worden! Tijdens de Week van de Handhaving worden er gericht peukenpockets uitgedeeld.