Voeding

Duurzame voeding

Wevelgem wil sensibiliseren over gezonde en/of eerlijke voeding, een lokaal voedingsaanbod garanderen, aandacht hebben voor voeding vanuit het korte ketenperspectief, en zich preventief inzetten tegen voedselverspilling. We doen dit aan de hand van verschillende initiatieven.

Lokale producten

Koop lokale producten in Wevelgem

In deze folder vind je in een handomdraai waar en wanneer je in Wevelgem terecht kunt voor   producten recht van bij de landbouwer.  Lekker, duurzaam, gezond en niet duur.

MOS op school

Thema duurzame voeding – samenwerking met MOS-begeleiders of zelfstandig werken

Wil je met je leerlingen werken rond het thema duurzame voeding? De provinciale MOS-begeleiders werken samen met jou graag een begeleiding op maat van de school uit.

Landbouweducatie

Landbouweducatie

Wil je met jouw klas de boer op en kennismaken met hoeve- en streekproducten?  In deze brochure vind je alle boerderijen die je kan bezoeken met je klas

Donderdag Veggiedag

Donderdag veggiedag

Donderdag veggiedag is een campagne die stimuleert om minstens één keer per week vegetarisch te eten.  Eén dag in de week zonder vlees of vis, maar met veel groenten en fruit.

Donderdag veggiedag is een campagne van EVA vzw, de organisatie die het brede publiek informeert over vegetarische voeding. Je kan ook een kookworskhop ‘een boontje voor’ aanvragen, mits betaling.

GoodFood@school

GoodFood@School

Scholen zijn de plek om jongeren bewust te maken van gezond en duurzaam eten.  Zo creëert Goodfood@school een eetcultuur met respect voor wat er op ons bord ligt en voor wie er voor ons eten zorgt, zonder de planeet te schaden.

Goodfood@School is een samenwerking tussen Rikolto (Vredeseilanden), Goodplanet en Fairtrade Belgium.