Waarom heet deze straat zo?

straat

Net zoals in heel veel andere steden en gemeenten, is er in Wevelgem een Stationsstraat, een Parkstraat, een Schoolstraat, een Sportstraat en een Fabrieksstraat. Maar waar in Vlaanderen is er nog een Lode De Boningestraat, een Secretaris Vanmarckelaan of een Oscar Seynaevestraat? En als je in die straat woont, weet je ook waarom ze die naam kreeg?

Op deze pagina vind je de achtergrond of de betekenis van straatnamen met een lokale betekenis. Het zijn vaak verwijzingen naar belangrijke feiten of personen van de eigen gemeente.

Wevelgemstraat

Er bestaan in Vlaanderen maar weinig Wevelgemstraten. In de regio is er enkel in Lauwe en in Ledegem een Wevelgemstraat. Er zijn wel meerdere gemeenten die een Moorsele- of een Gullegemstraat hebben.
Vreemd genoeg is er in de Nederlandse hoofdstad Amsterdam wel een Wevelgemstraat. Deze bevindt zich in de wijk Nieuw Sloten Noordwest, tussen de Blankenbergestraat en het Oudenaardeplantsoen. Parallel met de Wevelgemstraat lopen de Waregemstraat en de Zonnebekestraat en om de hoek is de Roeselarestraat.

Straatbord met daarop de straatnaam Paridaanstraat nummer 39 tot 77