Klimaatfonds

Klimaatfonds

Onze leefomgeving is ons kostbaarste bezit. Toch staat ze onder steeds meer druk. Niet alleen (lokale) overheden kunnen hieraan werken. Minstens even nuttig zijn initiatieven die burgers, verenigingen en/of bedrijven nemen om de klimaatverandering tegen te gaan of om onze leefomgeving weerbaarder te maken tegen de gevolgen ervan. 

Enter: het klimaatfonds. Om klimaatprojecten zo veel mogelijk aan te moedigen, hielden elf lokale besturen en Intercommunale Leiedal in december 2022 het klimaatfonds Leiedal boven het doopvont. Samen willen we het tij mee helpen keren.

Heb je zelf een klein, groot, wild of minder wild, maar vooral inspirerend idee dat een positieve impact heeft op het klimaat en onze leefomgeving? Of heb je zelf geen project maar wil je het klimaatfonds financieel ondersteunen? Klik dan verder!

Meer info?

Het klimaatfonds is een initiatief van Leiedal, de gemeenten Anzegem, Avelgem, Deerlijk, Kuurne, Lendelede, Wevelgem, Zwevegem en de steden Harelbeke, Kortrijk, Menen en Waregem. Met de steun van het Streekfonds en de Koning Boudewijnstichting.