Hondenpoep

geen poep op onze stoep! Actie tegen hondepoep

Hondenpoep: opruimen, aub!

Hondenpoep = hinder 

Hondenpoep op de straat of in groenzones zorgt voor heel wat ergernis bij de bevolking. Niemand heeft graag hondenpoep aan zijn of haar schoenen, het zorgt voor geurhinder en ook voor spelende kinderen is dit zeer vervelend.  

Daarom is het de bedoeling (en ook verplicht!) dat hondenpoep direct opgeruimd wordt. De gemeente doet hiervoor een beroep op alle hondenliefhebbers. 

 

Vuilnisbakkenplan

De gemeente is volop bezig aan de uitwerking van een vuilnisbakkenplan. Om de hondenbaasjes niet te vergeten wordt in elke deelgemeente een afvalbak specifiek voor hondenpoep uitgetest. Deze zijn herkenbaar aan de afbeelding van de hond en zijn voorzien van een informatiebord. 

Je vindt ze:

๐Ÿ“ in de Spoorwegstraat (Wevelgem)

๐Ÿ“ op het Groen Lint (Moorsele)

๐Ÿ“ in Beekstraat (Gullegem)

 

 

Wat zijn de regels?

Een gemeentelijk politiereglement verplicht elke eigenaar, houder of begeleider van een hond om de uitwerpselen ervan onmiddellijk te verwijderen. Daarom moeten zij steeds in het bezit zijn van een zakje, dat groot genoeg is om de hondenpoep op te nemen en daarna te kunnen dichtknopen. Dit zakje moet getoond worden op verzoek van een bevoegd persoon (wijkagent, gemeenschapswacht,โ€ฆ). Gebruikte zakjes met hondenpoep horen thuis bij het restafval of in de openbare vuilnisbakken.

Overtredingen kunnen gesanctioneerd worden met een gemeentelijke administratieve sanctie (GAS).

Een uitzondering hierop geldt enkel voor een geleidehond voor blinden of andere personen met een handicap voor een geleidehond.Conclusie:

Als je met een hond gaat wandelen, vergeet dan jouw zakje niet en gebruik het ook!