Fietseducatie

Veilig fietsen moet je van jongs af aan leren. Daarom zetten we, samen met de politie, volop in op fietseducatie.

Op deze pagina vind je tools, brochures, tips en links naar heel handige video's. Meer weten over het fietsexamen en de route? Lees verder ๐Ÿ‘‡

 

Verkeerseducatie brochures per deelgemeente

Bereid je (kind) volledig voor op het fietsexamen met deze verkeerseducatieve brochures. Is jouw fiets in orde? Hoe verloopt de fietsbehendigheidstraining? En welke belangrijke aandachtspunten zijn er wanneer je de openbare weg opfietst? Raadpleeg ook alvast de routes van het fietsexamen per deelgemeente.

Verkeerseducatieve brochure WevelgemVerkeerseducatieve brochure GullegemVerkeerseducatieve brochure Moorsele

fietsexamen zesde leerjaar

Oefen het fietsexamen via de video's

Om je optimaal te kunnen voorbereiden, maakten we van elke route een filmpje. In deze filmpjes legt fietsenmaker Axel Dejonghe uit aan welke eisen de fiets van de jongere moet voldoen. Ze tonen ook de volledige route door Wevelgem, Gullegem of Moorsele, met aandacht voor de moeilijke punten.

Fietsexamen Wevelgem  Fietsexamen Gullegem  Fietsexamen Moorsele

Drie dappere leerlingen (Batiste Vanlerberghe, VBS De Gulleboom; Lize Vandemaele, Bamo en Noah Luyckx van de VGB Wijnberg) werkten een hele namiddag samen met de filmmaker om dit te realiseren. Dit alles onder het goedkeurend oog van politiecommissaris Stefaan Vannieuwenhuyse.


 

Extra informatie ๐Ÿ‘‡