Fietsbehendigheidsmateriaal lenen

 

De gemeente beschikt over materiaal om een fietsbehendigheidsparcours te organiseren.

Er wordt een waarborg gevraagd vóór de ontlening van het materiaal. Afhankelijk van de schade en/of verlies van het materiaal, wordt de waarborg geheel of gedeeltelijk vrijgegeven.

Voor Wevelgemse scholen is de ontlening gratis, voor scholen buiten Wevelgem kost het 50 euro.

 

Voorwaarden

Wevelgemse scholen kunnen hier gratis gebruik van maken om de fietsbehendigheid bij hun kinderen te stimuleren. Voor scholen buiten Wevelgem bedraagt de kostprijs 50 euro.

Stap 1: Vraag tot ontlenen van het materiaal

Vul een uitleenformulier in. (kun je vinden op de website, maar kan eveneens verkregen worden op de dienst milieu, Gemeenteloket Vanackerestraat, 12).

De aanvraag voor het ontlenen dient te gebeuren bij de dienst milieu, gemeenteloket, Vanackerestraat, 12, tel 056/43 34 60 of e-mail conny.vandendriessche@wevelgem.be.

Daarna wordt gezien of het materiaal op de voorziene datum beschikbaar is. 

Er wordt een datum afgesproken waarop de materialen afgehaald worden. (met de heer Karl Verscheure, dienst OIM, tel. 056/43 96 48)

Kosten

Stap 2: kosten en betaling

Voor Wevelgemse scholen is de ontlening gratis, voor scholen buiten Wevelgem bedraagt de kostprijs 50 euro.

Een waarborg van € 100 schrijf je minstens 3 werkdagen vóór de ophaling van het materiaal over op het volgend rekeningnummer:  IBAN: BE80 0910 0025 7077 met mededeling: ‘ontlenen fietsbehendigheidsmateriaal + naam school + datum ontlening’. Het fietsbehendigheidsmateriaal wordt pas uitgeleend nadat de waarborg overgeschreven werd.

Wat moet je meenemen?

Stap 3: ophalen van het materiaal

Je haalt het materiaal op in het gemeentelijk depot, Kon. Fabiolastraat, 138, Gullegem op de afgesproken datum en uur.  Je brengt een bewijs van overschrijving van de waarborg mee.

 

Het materiaal zit opgeborgen in 2 grote koffers. De ene koffer is 163 cm lang,  40 cm breed en 45 cm hoog.  De tweede is 85 cm lang, 69 cm breed en 69 cm hoog. Voor het ophalen ervan is een wagen met grote koffer of bestelwagentje zoals een partner of Berlingo dan ook wel handig.

Er wordt meteen afgesproken welk tijdstip de materialen teruggebracht worden.