Bijenwandeling

Gepubliceerd op Maandag 20 april 2020

Net als vorig jaar stippelde de gemeente Wevelgem opnieuw een Bijenwandeling uit. Die brengt wandelaars langs diverse groene zones waar beheersmaatregelen zijn genomen ter bescherming van onze bijen: zoals bloemenweides, bijenkunstwerken, insectenhotels, enz. Bijen zijn ontzettend belangrijk voor de biodiversiteit. Daarom zijn alle gemeentelijke groenzones pesticidenvrij en zet de gemeente dit jaar ook haar schouders onder ‘Maai Mei Niet’ zodat bijen meer voedsel vinden.

Die inspanningen werden trouwens beloond door de Vereniging voor Openbaar Groen tijdens de wedstrijd ‘Bijenvriendelijke Gemeenten’. Wevelgem haalde 2 Bijen op een maximum van 3 Bijen.

Klik op de afbeelding hiernaast om de folder te downloaden en hieronder om de kaart van de wandeling te downloaden op je smartphone of hand-gps. Heb je het liever op papier, dan kan je de route, met beschrijving, ook gewoon afdrukken. Folders zijn ook verkrijgbaar in de bibliotheek en aan het bijenpaviljoen. De wandeling is 4,5 km lang en geschikt voor kinderwagens en rolstoelen.