Afvalpreventie

Doel:

De school werkt aan de vermindering van de afvalberg.  De school werkt bijkomende initiatieven uit met als doel de vermindering van de afvalberg.

MOS-Vlaanderen

MOS Vlaanderen – thema afval

Begeleiding op maat, MOS-actiefiches rond afvalpreventie, verhalen, voorbeelden van andere scholen, mogelijke vormingen.

Mirom Menen

Mirom Menen

  • educatief materiaal: brochure, rondleiding op recyclagepark, spelmateriaal, online spel voor nieuwe blauwe zak, compostmeester op bezoek, educatieve workshops van FostPlus.
  • acties:  afval op evenementen (rolcontainers, evenementencontainers en herbruikbare bekers)

Mooimakers - Operatie Proper

Operatie Proper 

Operatie proper is een beloningssysteem van Mooimakers. Je dient als school een actieplan in en werkt heel het jaar rond het thema zwerfvuil: opruimacties, het gebruik van herbruikbaar materiaal op school, metingen van zwerfvuil, themalessen over zwerfvuil… Je wordt ondersteund met gratis opruimmateriaal, communicatiemateriaal en educatief materiaal. Op het einde van het schooljaar ontvang je een beloning tussen € 500 en € 950. Deadline indienen actieplan: 31 oktober.

Kringloopwinkel

Kringloopwinkel 

Ja kan als school een rondleiding aanvragen in de Kringloopwinkel. Dit is mogelijk in de Kringloopwinkels van Kortrijk en Menen en in het inzamelcentrum in Heule. Thema's hergebruik, herstel, circulariteit...

Duurzaam aankopen

Gids duurzame aankopen

Plan je een aankoop van kantoormateriaal, papier of kopieertoestel? Kies duurzaam!