Sint-Janstraat - Jonas De Poortere

elektriciteitskast versierd met oude stad in graffiti door Jonas De Poortere

Mijn naam is De Poortere Jonas (°1988) en ben woon in Gullegem. Ik ben opgegroeid in Beveren-Leie maar heb hier 10 jaar geleden de liefde gevonden. Ondertussen woon ik 6 jaar samen met mijn vrouw Steffi en hebben we een zoon Jeroom van 3 jaar. 

 

Als voltijdse job werk ik als interieurarchitect in een bedrijf waar we interieurinrichtingen en maatmeubelen ontwerpen en realiseren. Ook in bijberoep ben ik bezig met ontwerpen, visualisatie en planmatig uittekenen van interieurprojecten.  Daarnaast maak ik grafische werken zoals illustraties, logo’s, cartoons,…  

 

Van kindsbeen af heb ik altijd getekend, geschilderd, dingen in elkaar geknutseld,…  Het was duidelijk dat de tekenacademie mijn ding zou zijn, dat heb ik dan ook 12 jaar gevolgd. In het secundair volgde ik de opleiding houttechnieken en in de hogeschool koos ik de opleiding interieurontwerp. Verder volgde ik nog de cursussen kleuradvies en stripauteur. 

 

Tijdens mijn jeugd was de Chiro voor 13 jaar lang mijn vaste stek, waarvan 4 jaar als leider. Daar nam ik ook meestal de grafische werken voor mijn rekening. Ik heb een brede waaier aan interesses waardoor ik graag verschillende hobby’s en activiteiten uitprobeer (jongleren, gitaar, stijldans, quiz organiseren, skateboarden, pool, piano,…). 

 

Momenteel verbouwen we onze woning, gelegen in de Hondschotestraat, waar ik zoveel mogelijk zelf doe, van technieken tot maatmeubelen. Hier kan ik mijn creativiteit volledig laten gaan!   

 

Over werk elektriciteistkast: 

Dit werk omvat een collage van herkenbare en kenmerkende elementen uit groot-Wevelgem.  Na verschillende schetsontwerpen is het verder handmatig uitgetekend in digitaal formaat. De lijnzetting heeft het effect van blauwe balpen en de schaduwen in grijswaarden zorgen voor de nodige diepte en perspectief. 

 

De keuze van ontwerp was carte blanche, dat maakt het niet evident om een bepaald onderwerp te kiezen. Na veel schetsen in verschillende onderwerpen heb ik er toch voor gekozen om iets te doen die echt verbonden is aan de gemeente. Mijn keuze om verschillende kenmerkende zaken (gebouwen, monumenten, natuur, evenementen,…) uit groot-Wevelgem illustratief af te beelden is zo ontstaan.

 

Als voorbijganger/toerist is het interessant om een impressie te krijgen van groot-Wevelgem.  Als voorbijganger/inwoner is het leuk om bij bepaalde herkenbare plaatsen herinneringen op te doen.