Herinner je?

24 CWRM beeldjes op het kerkhof van Gullegem

Een memorabel kunstproject

In samenwerking met lokale kunstenaar Kris Vandenberghe ga je aan de slag rond het thema ‘Herinner je?’ en gebruik je de 24 gevonden CWRM-beeldjes als inspiratiebron. Samen creëren we een tijdelijk, kunstig memoriaal en stellen dit op aan de Kezelberg Military Cemetery.

Praktische informatie:

🔨Wat? Een workshopreeks van 8 sessies rond het thema 'Herinner je?'.
🤝Wie? 24 deelnemers (+16 jaar), geen voorkennis nodig
📅Wanneer? Een reeks van 8 sessies op maandag of zaterdag vanaf 18 februari 2023.
Startdag
: zaterdag 18 februari 2023 
Voormiddag (9u30-12u) (VOLZET) of namiddag (13u30-16u)
Vervolg
 
Keuze om op
maandag (VOLZET) of op zaterdag de workshopreeks te volgen
Maand
agen (19u – 21u30)
ma 20/2, ma 27/2, ma 6/3, ma 13/3, ma 20/3, ma 27/3, ma 3/4 Zaterdagen (9u30 – 12u) za 25/2, za 4/3, za 11/3, za 18/3,  za 25/3,  za 1/4, za 15/4 

📍Waar? Oud Zwembad, Vanackerestraat, Wevelgem.
💰Kostprijs? Gratis
Inschrijven

Herinner je je juni 2019?

In juni 2019 werden er 24 CWRM-beeldjes (Coming World Remember Me) gevonden op het recyclagepark in Gullegem. De beeldjes maken deel uit van een herinneringsproject waar elk beeldje symbool staat voor één van de 600 000 slachtoffers die het leven lieten op Belgische bodem tijdens Wereldoorlog I.

Het lot van de weggegooide beeldjes raakte de Wevelgemnaar. Een oproep met de vraag ‘Wat zou jij doen met de beeldjes?’ werd gelanceerd. Er kwamen veel goede ideeën. We bundelden deze ideeën en kwamen tot het kunstproject ‘Herinner je?’

Hoe herdenk jij? Hoe blijf je herinneren? Hoe herinner je?

Vanuit die persoonlijke verbondenheid ontwikkel je jouw eigen kunstwerk. En ook zo herinneren we samen de gebeurtenissen uit het verleden.
We zijn op zoek naar 24 deelnemers die een workshopreeks van 8 sessies volgen. Het eindresultaat zal bestaan uit 24 kunstwerken. De beeldengroep wordt op 23 april gepresenteerd en zal er gedurende één jaar tentoongesteld worden op de waardevolle site, de Kezelberg Military Cemetery. De 24 nieuwe werken worden samen met de 24 gevonden CWRM-beeldjes in het landschap van de site geïntegreerd. De natuur krijgt de kans om rond, over en door de werken te groeien, wat ervoor zorgt dat het één mooi geheel wordt.

Tijdens de workshopreeks ga je aan de slag met resthout, afbraakhout en gerecupereerd hout in allerlei vormen en texturen. Dit gaat van stammen tot planken, blokken, al dan niet bewerkt, gekleurd of beschilderd. Via verschillende technieken zaag, hak, schuur, stapel, bind en assembleer je je kunstwerk. Een boeiend en memorabel proces.

 

Een uitdaging voor jou?

Inschrijven

 

Bekijk hier een fotoreportage van een workshop met Kris Vandenberghe