Lokaal dienstencentrum Martha

een workshop bloemschikken in dienstencentrum Martha

Ontmoeting

Met andere mensen samen zijn, dat kan plezant zijn, leuk of interessant. Een babbeltje slaan, de laatste roddel vertellen, lachen, luisteren, eens een traantje wegpinken. Door regelmatig samen te zijn met anderen leef je langer. Daarom organiseren we vele soorten activiteiten. Een kop koffie of een glaasje water zijn altijd in de buurt. Iedereen is welkom. Er is van alles te beleven. Rummikub, zingen, aandacht voor de actualiteit, breien en haken, bloemschikken, creativiteit, timmeren, een uitstap, kubb of petanque in uw wijk, bakken van taarten of brood,… We doen een beetje van alles.

Informatie

De wereld verandert voortdurend. Jouw situatie evolueert. En daardoor zit je af en toe met vragen. Wat kan er in mijn situatie? Waar moet ik naartoe? We spelen daar op in door regelmatig informatie aan te bieden. Verschillende thema’s komen aan bod: diabetes, hartklachten, rugpijn, maar ook het levenseinde, mogelijkheden met je smartphone, hoe fietsroutes vinden of maken enzovoort.

We hebben een breed aanbod rond dementie, met vier keer per jaar een praatcafé.
Ook anderstaligen zijn welkom op de praattafel Nederlands.
Bewegen is belangrijk en in samenwerking met de dienst sport vind je een breed aanbod voor 60-plussers.
Met al je vragen over computer en smartphone kun je terecht bij onze digihulp
 

Diensten in samenwerking met woonzorgcentrum Sint-Jozef

Als lokaal dienstencentrum willen we je leven een stukje makkelijker maken, als het nodig is. Er is ons aanbod voor medische pedicure, je bent welkom in het buurtrestaurant als 60+ bent, elke week kan je een uur bewegen ism de sportdienst, je kan een bad nemen met begeleiding, en er is nu ook het wassalon. Door onze nauwe samenwerking met de dienst thuiszorg, word je snel geholpen met vragen over poetshulp, maaltijden aan huis, personenalarmsysteem en andere.

Vrijwilligers

Dit alles is enkel mogelijk door een enthousiaste groep vrijwilligers, met een veelheid aan kwaliteiten. Heb je ook zin om eens mee te werken? Laat maar weten.
  Brochure vrijwilligerswerk

Activiteiten en meer info in maandblad De Wegwijzer

Je vindt alle nuttige informatie in ons maandblad De Wegwijzer en op onze Facebookpagina van Lokaal dienstencentrum Martha.