Herinrichten kruispunt Kezelberg (N32)

Gepubliceerd op Maandag 15 april 2024

Agentschap Wegen en Verkeer plant de herinrichting van het kruispunt van de Kezelberg (N32) met de Ieperstraat in Wevelgem, vlakbij de grens met Dadizele (Moorslede). Op dit kruispunt gebeurden in het verleden vaak ongevallen. Met een nieuwe herinrichting wordt het kruispunt overzichtelijker en veiliger. 

Alle informatie is te vinden via de website van AWV


Timing

Nutsmaatschappijen

Voor de herinrichting van het kruispunt kan starten, zijn er voorbereidende werken nodig. 
Onder voorbehoud van goede weersomstandigheden zullen deze voorbereidende werken starten in de week van 13 mei 2024  en zullen duren tot eind juli 2024.

Aannemer Agentschap Wegen & Verkeer

Begin augustus 2024 start de hoofdaannemer van het Agentschap Wegen & Verkeer met het heraanleggen van het kruispunt zelf. Deze werken zullen duren tot en met april 2025.

Locatie

De projectzone op de Kezelberg (N32) loopt van huisnummer 266 tot aan het eind van de bebouwing. Een deel van de Ieperstraat zelf wordt ook aangepakt.

Kezelberg

Wat houdt de herinrichting in?

Het kruispunt van de Kezelberg met de Ieperstraat wordt veiliger ingericht voor fietsers, voetgangers en gemotoriseerd verkeer.

  • Het kruispunt wordt overzichtelijker ingericht, met verkeerslichten.
  • Alle fietspaden worden vernieuwd.
  • De bushaltes 'Moorsele Kezelberg' worden in beide richtingen omgevormd tot toegankelijke bushaltes.
  • Ondergronds wordt er gescheiden riolering aangelegd.

Hinder vanaf 22 april

  • Voor de bereikbaarheid van Moorsele centrum is er een omleiding voorzien via de Wittemolenstraat.
  • Doorgaand verkeer blijft mogelijk.
  • Er zal gewerkt worden met verkeerslichten. 

Door deze werken zal er sterke hinder zijn met vertraagd verkeer. 

Afkoppelen riolering:

Ingevolge de Vlarem-wetgeving is een volledige scheiding tussen afvalwater en hemelwater verplicht van zodra een gescheiden riolering wordt aangelegd in een straat. Dit betekent dat alle woningen in de projectzone dienen af te koppelen, regenwater dient aangesloten op de regenwaterleiding (RWA) en afvalwater dient aangesloten op de afvalwaterleiding (DWA). Als gemeente Wevelgem ondersteunen we jou hierbij, via de aanstelling van een afkoppelingsdeskundige en via een nieuw subsidiereglement. De afkoppelingsdeskundige die door de gemeente werd aangesteld is Jonckheere Studiebureau BV, Koningin Astridlaan 134/5, 8200 Brugge (Sint-Michiels)

Meer informatie over afkoppelen