Iedereen Digitaal

25 april 202231 december 2024
Afbeelding van oudere dame die een tablet gebruikt

Iedereen Digitaal

Itsme installeren. Sportkampen reserveren. Smartschool raadplegen. Voor deze zaken en nog zoveel meer, wordt verwacht dat iedereen mee is op de digitale trein. En wie niet mee is, blijft achter.

 

Digitale noden

Daarom ging het project Iedereen Digitaal onlangs van start. De eerste stap was in kaart brengen welke problemen onze inwoners ondervinden aan de hand van een bevraging.  De resultaten van deze bevraging worden momenteel geanalyseerd.

 

Waarom?

Wanneer de resultaten van de bevraging verwerkt zijn, vind je hier op deze pagina meer informatie over. De bedoeling is natuurlijk niet om alleen maar antwoorden te verzamelen. De antwoorden worden gebruikt om een aangepast aanbod uit te werken: vormingen, workshops, digitale hulp aan huis, de uitbouw van een Digipunt, ... maar ook om na te gaan welke digitale toepassingen voor veel mensen een struikelblok zijn.

 

Meehelpen?

Voel je je geroepen om in een latere fase van dit project zelf je spreekwoordelijke steentje bij te dragen? Bijvoorbeeld door zelf vrijwillige digihelper te worden en mensen bij te staan bij eenvoudige en/of minder eenvoudige digitale problemen? Neem vrijblijvend contact op via de gegevens hieronder.

 

Vragen of suggesties?

Onze projectmedewerker digitale inclusie is bereikbaar op 056/ 43 34 17 of isabelle.gheysen@wevelgem.be. Kom ook gerust later nog eens een kijkje nemen op deze webpagina om de laatste ontwikkelingen te volgen.