Wandelnet Groene Halte Grensleie

Groene Halte Wandeldag

Op 17 september organiseert Toerisme Grensleie een Groene Halte Wandeldag.
Een Groene Halte Wandeling begint en eindigt aan een station, een bus- of tramhalte, een ‘Groene Halte’. 
Er zijn 3 lussen voorzien die je doorheen Wervik, Wevelgem en Menen brengen van verschillende afstanden. 
Het treinticket zit er in inbegrepen als je op voorhand inschrijft via volgende link
Wie het openbaar vervoer niet gebruikt, kan de dag zelf nog inschrijven.
Inschrijven kost €3 per persoon of €1,5 als je aangesloten bent bij een wandelclub.

Groene Halte

Door corona hebben veel mensen het wandelen in eigen streek en land (her)ontdekt. Inspelend op die trend werkte de clusterwerking van Toerisme Grensleie (een samenwerking tussen de toeristische diensten van Dadizele, Ledegem, Menen, Wervik en Wevelgem) samen met de organisatie TreinTramBus vzw vijf nieuwe wandelingen in de grensregio uit.

Het gaat om wandellinten over een afstand van 15-20 km die elkaar kruisen waardoor je onderweg vlot kan overstappen op deeltrajecten van andere linten of je wandeling kunt inkorten. Geen fijnmazig wandelknooppuntennetwerk, maar toch een mooie selectie van aantrekkelijke wandelwegen die een veelvoud aan combinatiemogelijkheden biedt en toelaat om een wandeling op maat uit te stippelen.

Jouw wandeling combineer je telkens met het openbaar vervoer (trein/bus), hetzij bij je vertrek naar de startplaats of voor je verplaatsing huiswaarts na afloop. Het voordeel is dat je op die manier een flink wat grotere actieradius hebt dan wanneer je een klassieke wandellus afstapt. Bovendien kan je jouw auto op stal laten. Geen parkeerzorgen dus en lekker duurzaam!

Alle info rond de nieuwe wandelingen werd verzameld in een handig boekje met gedetailleerde routebeschrijvingen, trajectkaartjes, interessante plekjes op elk traject, dienstregelingen trein/bus, …

Het boekje is te koop in het infopunt voor Toerisme in Bib in het Park.

Prijs: 5 euro

Voor de online informatie, hier vind je de overzichtspagina: Wandelnet Groene Halte Grensleie