Bike4All

Ben je tussen 16 en 25 jaar, fan van de fiets en ben je benieuwd hoe jongeren in een ander deel van de wereld het fietsen beleven? Dan ben je de juiste persoon voor de kerngroep van Bike4All.  

jonge vrouw poseert voor de camera met een grijze trui en een gekleurde jas

De fiets is niet alleen een nuttig, maar ook een heel plezant en duurzaam vervoersmiddel. 
De fiets maakt het verschil, voor iedereen! 
We kijken over de grenzen van ons continent heen en maken dit waar in een boeiend fietsproject waarin jongeren uit Wevelgem en Jinja (Oeganda) een centrale plaats krijgen. 

De kerngroep

Bike4All geeft jongeren tot 25 jaar een centrale plaats in het fietsproject. Een digitaal forum voorziet zes begeleide sessies per jaar waar jongeren uit Wevelgem en uit Jinja elkaar ontmoeten. Zij vormen in feite de ambassadeurs van Bike4All. Met een budget en ondersteuning om sensibiliserende acties te bedenken en uit te voeren. Als klap op de vuurpijl is er twee keer mogelijkheid om deel te nemen aan een week inleefreis naar Jinja.


Doe je ook mee met Bike4All?

Ben je geïnteresseerd in meer info? Heb je een fantastisch idee voor een logo, voel je het kriebelen om deel uit te maken van de kerngroep of wil je graag aan fietsen sleutelen in het fietsatelier, neem dan contact op (nele.mispelaere@wevelgem.be of mondiaal@wevelgem.be )

Bike4All wordt gerealiseerd met steun van de provincie West-Vlaanderen.

Wat is Bike4All nog meer? 

Bike4All is een samenwerking tussen 6 partners: 

De partners ontwikkelen binnen hun eigen werking ondersteunende acties die bijdragen aan de Bike4All-missie. Waar mogelijk ondersteunen zij acties die door de kerngroep worden uitgerold. 

Samen proberen zij de bevolking van Wevelgem en Jinja te stimuleren tot een positief, constructief, duurzaam en mondiaal fietsgedrag en elkaar door deze samenwerking te versteken.  

bike4all