Autodelen

Af en toe een (tweede) wagen nodig? Gebruik een deelwagen van de gemeente

Het concept van autodelen raakt meer en meer ingeburgerd. Bij autodelen maken verschillende personen om beurten gebruik van gezamenlijke auto's. Ook de gemeente stelt een wagen uit het eigen wagenpark ter beschikking voor de inwoners en wil zo ook inzetten op autodelen als vorm van duurzame mobiliteit.

Wanneer kan ik met een deelwagen van de gemeente rijden?

  • op werkdagen tussen 19 uur en 7 uur (overdag niet, dan wordt de wagen door de gemeente gebruikt)
  • tijdens het weekend van vrijdagavond 17 uur tot maandagmorgen 7 uur

De auto’s

• Skoda Fabia

Uitlenen, hoe werkt het?

  1. Je laat een uitleenovereenkomst opstellen bij de dienst milieu in het gemeenteloket.
  2. Je wordt lid van Autodelen.net. Hiervoor betaal je 10 euro. (per jaar)
  3. Je ondertekent de uitleenovereenkomst, betaalt de waarborg van 75 euro en legt je geldig rijbewijs voor. Na de uitleg en demonstratie over het gebruik van de auto, kan je die reserveren via het online reservatiesysteem of telefonisch op 0494 76 52 64. Alle gezinsleden moeten zich afzonderlijk registreren en het reglement ondertekenen.

Kostprijs

Een rit kost 0,35 euro per km en 1 euro per begonnen uur. (max. 4 euro/dag). Deze prijs is inclusief verzekering, onderhoud, taksen en benzine.

Autopia

De gemeente laat zich in dit project ondersteunen door Autodelen.net, het Vlaams Netwerk Autodelen. Autodelen.net is hiermee niet aan haar proefstuk toe. Momenteel ondersteunt ze 350 particuliere autodeelgroepen in heel Vlaanderen, goed voor meer dan 380 gedeelde wagens en 2500 particuliere autodelers. Staat ook jouw wagen veel meer stil dan je lief is? Autodelen.net helpt je samen met je buurt een wagen te delen.

Enkele belangrijke documenten ter info
•   handleiding_autodelen_
•   uitleen_-_huishoudelijk_regelement_wevelgem_
•  uitleencontract_wevelgem_-_gebruiker