Troostproducties

In de 2de helft van oktober organiseert de gemeente samen met Reveil enkele opmerkelijke troostproducties. Dit zijn artistieke en participatieve acties en installaties waarin kwetsbaarheid centraal staat. 

Zo is er op 6 oktober het Soul Repair Café, een activiteit waarbij zogenoemde Soul Repair artiesten onder een bakje troost herinneringen van inwoners aan hun dierbaren na een één-op-één gesprek van een half uurtje omzetten in een tekening, gedicht, lied… De inwoners krijgen het resultaat kosteloos mee. 

Daarnaast loopt de troostproductie Boodschap aan de Overkant, waarbij de inwoners worden gevraagd wat ze zouden schrijven als ze nog één laatste s-mis-je konden sturen naar een overleden geliefde. De berichtjes worden geprojecteerd in het Wevelgemse straatbeeld. 

Wevelgem verlicht

Op vrijdag 11 oktober verlichten we een Wevelgemse hotspot met meer dan 10.000 kaarsjes, samen met meer dan 100 vrijwilligers. Je kan met een kaarsenpakket de initialen van een overleden dierbare op de grond uitbeelden. Het wordt een prachtig, verbindend evenement dat uniek is in z’n soort.