Wevelgemse Leesclub

Gepubliceerd op Donderdag 11 oktober 2018
leesclub

Elke lezer pikt in een roman details en anekdotes op waar anderen overheen lazen. Elke lezer oordeelt anders over de personages in het boek. Daarom wisselen we graag leeservaringen uit. Dat is het uitgangspunt van de Wevelgemse Leesclub.
Elke bijeenkomst staat open voor iedereen die het boek las of wenst te lezen. Deelnemen is gratis, de bib zorgt voor een hapje en een drankje. We beginnen om 19.30 uur.

 

Kathleen Vereecken

Op donderdag 21 maart (om 19.30 uur) is auteur Kathleen Vereecken de schrijversgast van de leesclub.
Zij woont de bespreking van haar recente roman Margriete bij. In deze roman schetst ze een fascinerend prortret van de zus van Jan Van Eyck.
Na de dood van haar ouders komt Margriete in het bruisende, ruwe Gent terecht. Terwijl haar oudere broers hun handen vol hebben met schilderen en huizen versieren voor wie rijk en machtig is, brengt zij haar dagen door in een klooster waar ze manuscripten verlucht, en haar avonden bij haar beschermvrouw.
Iedereen is van harte welkom - deelnemen is gratis - aanmelden vooraf is niet vereist

Bibdate

Op donderdag 18 april (om 19.30 uur) organiseert de bib voor de tweede keer een heuse bibdate. Kom naar de bib en breng je favoriete boek mee! In wervelende date-sessies tussen de boekenrekken kan je mede book lover overtuigen van jouw favoriete boek. Breng je enthousiasme voor je leukste boek over op de andere deelnemers en keer huiswaarts met doorleefde boekentips van andere lezers.

De bib zorgt voor de passende intro en leuke omkadering.

Iedereen is van harte welkom - deelnemen is gratis - graag vooraf aanmelden via www.wevelgem.be/bibdate of via mail naar bibliotheek@wevelgem.be

 

Programma leesclub 2023-2024

16 november      Middernachtbibliotheek (Matt Haig)
23 november       literaire avond met Stefan Hertmans
18 januari            De cirkel (Dave Eggers)
21 maart             Margriete (Kathleen Vereecken)
16 mei                 De Seizoenen (Clem Schouwenaars)

Ken je ook Slow Reading?