Lezen is een feest!

Gepubliceerd op Woensdag 24 februari 2021
01 maart 202131 maart 2021

In 2021 bestaat de Jeugdboekenmaand 50 jaar.
Dat is niet alleen een goede reden om het lezen te vieren. Het is ook hét moment om dank je wel te zeggen tegen iedereen die lezen mogelijk maakt.
Applaus dus voor alle auteurs, illustratoren, redacteurs, vertalers, vormgevers, uitgevers, drukkers, boekhandelaren, bibliotheken, scholen, juffen en meesters, recensenten, leesbevorderaars en hoera voor alle grote en kleine lezers, voorlezers en meelezers. 
'Lezen is een feest!': onder die noemer vieren en lezen we ook in Wevelgem een hele maand lang. Op school, in de bib én thuis!

Feestpakket op school

Zestien klassen uit verschillende Wevelgemse scholen gaan aan de slag met een feestelijk boekenpakket. Lezen is de boodschap ... en wie goed en veel leest mag in het derde trimester een jeugdauteur uitnodigen naar de klas. 

Wedstrijd: Wat is jouw feestboek?

Maak een feestelijke foto of een party-filmpje van jezelf met jouw favoriete boek! Wie weet win je wel een boekenpakket of een bezoek van één van de leden van het feestcomité aan je klas of bib! 
Bekijk het filmpje over de wedstrijd!
Stuur je foto of filmpje hier in (tot en met 31 maart).
Lees jezelf én Wevelgem in de prijzen!

Filmpjes!

Ook in dit coronajaar zijn er vele leuke activiteiten in het kader van de Jeugdboekenmaand. De maand werd zelfs geopend met een knaller van een boekenfeest met onder andere Wouter Deprez en Kapitein Winokio.
Bekijk de leuke filmpjes!

bib
bib