Artistieke projectoproepen

Mensen slaan een gesprek middenin de bib

Wat zijn artistieke projectoproepen?

Artistieke projectoproepen zijn initiatieven/projecten waarbij de gemeente een oproep doet aan lokaal talent. Het zijn originele initiatieven waarbij je je creatief ei zeker kwijt kan. We focussen, waar mogelijk, zoveel mogelijk op verschillende disciplines. Vanuit de gemeente focussen we 1x per jaar op een project. 
Heb je zelf een idee voor een creatief project? Laat van je horen via routeartistique@wevelgem.be.

vlinder-sterrenweide.jpg

Oproep Vlinderweide/sterrenweide

Op elke begraafplaats in groot-Wevelgem bestaat al een kinderbegraafplaats waar kindjes worden begraven met gedenksteen tot de leeftijd van 7 jaar. Het begraven van levenloos geboren kindjes gebeurt momenteel anoniem op een perceel dicht bij deze kinderbegraafplaatsen. Het gemeentebestuur heeft beslist om op drie begraafplaatsen een afzonderlijk perceel te voorzien voor het begraven van het kistje of de asurne, of uitstrooien van de as van levenloos geboren kindjes en overleden kindjes tot de leeftijd van 1 jaar. De uitvoering wordt gefaseerd startende met de begraafplaats Moorselestraat Wevelgem.

We zoeken een artistiek, helend en tijdloos concept, een plek met een (be)teken(is), die een beschermend, geborgen gevoel oproept. Het concept is geïntegreerd in en met de omgeving. Symboliek en vormgeving worden geïntegreerd in de omgeving door een kunstwerk. Bij de vormgeving is het alvast belangrijk dat ouders op een welbepaalde wijze de persoonlijke gegevens van het overleden kind ter plaatse kunnen aanbrengen als deel van de rouwverwerking. Voor de randvoorwaarden en concrete informatie verwijzen we je door (zie meer info).

Meer info

Zomer 2020 kunstroute Wevelgem

Oproep kunstroute Wevelgem

We zoeken lokaal creatief talent om onze zomer kunstroute mee vorm te geven. Maak je een raamtekening of gedicht? Toon je graag jouw creatief werk?
Meer info

Vrouw is bezig met maken van kunstwerk

Oproep BUREN BIJ KUNSTENAARS 2020 - Editie regio Zuid West Vlaanderen

Buren bij Kunstenaars is het jaarlijkse open-atelierweekend voor kunstenaars in West-Vlaanderen. Dit jaar is er geen West-Vlaamse editie omdat er aan een nieuwe formule wordt gewerkt tegen 2021.

In afwachting hiervan organiseren alle steden en gemeenten in Zuid-West Vlaanderen samen, op zaterdag 17 en zondag 18 oktober, een laatste keer Buren bij Kunstenaars.

Geïnteresseerde kunstenaars kunnen zich vanaf heden online inschrijven. Schrijf je alvast snel in, want de inschrijvingen lopen maar tot 31 mei 2020!
Er is één algemene inschrijvingstool voor deze editie en dat is via de website van stad Kortrijk.

Naar het inschrijvingsformulier

Net zoals de vorige edities van Buren bij Kunstenaars wordt er gewerkt aan een programmaboekje met alle deelnemende kunstenaars (uit Zuid-West-Vlaanderen). Meer over de communicatie volgt later.

Nog een vraag? Iets onduidelijk? mail naar jolien.leman@wevelgem.be voor meer info.