Zorgzame buur(t)

Zorgzame Buurt

  

In het project zorgzame buurt De Posthoorn willen we samen met de buurtbewoners werk maken van een buurt waar jong en oud samenleven, waar mensen zich goed en geborgen voelen, waar levenskwaliteit centraal staat, bewoners elkaar kennen en helpen, personen en gezinnen met grote en kleine noden ondersteuning krijgen en waar zorg en welzijnsdiensten toegankelijk en beschikbaar zijn.

Van jong tot minder jong en van groot tot klein.

Iedereen is belangrijk want samen maken we de Posthoorn tot een zorgzame buurt! Een buurt waar de bewoners klaar staan voor elkaar! Samen willen we ervoor zorgen dat niemand uit de boot valt.

Het kleine ontmoeten

Het lokaal dienstencentrum (LDC) Elckerlyc organiseert breed toegankelijke en laagdrempelige activiteiten om meer ontmoeting mogelijk te maken tussen de buurtbewoners van De Posthoorn. Mensen krijgen de kans om elkaar meer te ontmoeten en zich meer met elkaar verbonden te voelen.Benieuwd wat we allemaal doen? Klik snel hier: 

 Activiteitenkalender

 

Het kleine helpen

Iedereen heeft wel eens hulp nodig. 

Bij het uitladen van boodschappen, een bezoekje, het ophalen van de kinderen van de schoolpoort, bladeren vegen voor je deur,... 

Wie kan beter helpen dan je naaste buur? Wil jij jouw buur ook een handje helpen? Of heb je zelf een vraag? 

Vriendelijke buur