Zorgzame buur(t)

"Beter een goede buur, dan een verre vriend”, zegt het spreekwoord.

Sinds 2017 werken we vanuit het lokaal dienstencentrum (LDC) Elckerlyc samen met de gemeente Wevelgem aan een zorgzame buurt, een buurt waarin mensen elkaar kennen en helpen. Vorig jaar organiseerden we een aantal ‘feestelijkheden’ in de parochiezaal, dit jaar kwamen we langs met de buurtbabbels. Mensen vertelden ons vaak dat ze goede buren hadden, dat ze elkaar hielpen met kleine dingen. Nu willen we nog een stapje verder gaan.

Met deze campagne willen we buren die elkaar helpen bedanken, in het spotlicht zetten en andere mensen motiveren om dat ook te doen. De campagne start in De Posthoorn maar wordt in de loop van 2020 uitgebreid naar de rest van onze gemeente.

 

Vind jij het ook belangrijk om in een warme buurt te wonen waar mensen elkaar kennen en elkaar met kleinigheden helpen ?
Dan ben jij de vriendelijke, zorgzame buur die wij zoeken !
Flyer vriendelijke buurt met een gele achtergrond en allemaal blije mensen

Hoe ?

We voorzien een statisch hechtende sticker voor aan je raam en verdelen leuke gadgets om het helpen nog wat makkelijker te maken.

  • Kom naar een buurtbabbel of startmoment (buurtaperitief)
  • We ondersteunen de vriendelijke buurt vanuit het LDC Elckerlyc
  • Bel of mail naar LDC Elckerlyc, dan bezorgen we jou de info en de sticker.

En daarna ?

  • Geef ons je naam, adres, mailadres door, dan kunnen we jou persoonlijk uitnodigen voor het jaarlijks bedankingsmoment.
  • Mochten er vragen komen van mensen die tijdelijk, kort, … een vraag hebben voor een buur (bijv. brood halen, de hond uitlaten, rolluiken optrekken, brievenbus ledigen, ….) dan kunnen wij de buren in de straat per mail bevragen of er mensen zijn die dit zouden willen doen.
  • Gaat het over meer hulp, moeilijkere zaken, dan doen wij geen beroep op buren, maar schakelen professionele hulp in bijvoorbeeld team thuiszorg.

Ben jij een vriendelijke buur ?
Laat het ons dan weten via dit registratieformulier:

Registratieformulier  of bel, mail, bezoek ons!