Poëzieweek 2024

Gepubliceerd op Maandag 08 januari 2024
25 januari 202431 januari 2024

In januari staat opnieuw de Poëzieweek gepland met als startpunt Gedichtendag, naar jaarlijkse traditie op de laatste donderdag van januari. Ook in onze bibliotheek gaan tijdens de Week van de Poëzie van donderdag 25 januari tot en met woensdag 31 januari activiteiten door waarbij de dichtkunst centraal staat. In de Poëzieweek brengen we je in contact met de mooiste versregels en meest creatieve woordkunstwerken die je kunnen beroeren en inspireren. Ontdek samen met ons de dichter in jezelf!

 

Docu Over De Muren Heen

Gedichtendag: Poetry Slam & Docu

Op Gedichtendag toont de bib de documentaire Over De Muren Heen: een beklijvende ontmoeting tussen gedetineerden en vrije burgers, die samen Poetry Slam maken binnen de muren van de gevangenissen Oudenaarde, Gent en Ruiselede. Na de documentaire kan je nog luisteren naar een live Poetry Slam: een voordracht van poëzie waarbij slamdichters hun gedichten presenteren met intonatie, ritme en lichaamstaal.

donderdag 25 januari om 19.30 uur | Bib in het Park | gratis

Reserveer jouw gratis tickets

Weesgedichten

Weesgedichten

Bib in het Park neemt deel aan het project Weesgedichten, een initiatief van Utopia Bibliotheek Aalst. De bibliotheek koos 25 weesgedichten, die inwoners van Wevelgem, Gullegem en Moorsele konden adopteren. Het adopteren van de weesgedichten was een waar succes: binnen een mum van tijd vonden alle 25 gedichten hun adoptant! Bij de start van de Poëzieweek gaat ons team illustratoren op pad om de 25 geadopteerde gedichten in hun mooiste handschrift en met afwasbare stiften op de adoptieramen te schrijven. Tijdens de Poëzieweek van donderdag 25 tot woensdag 31 januari zullen deze raamgedichten te vinden zijn doorheen Wevelgem en Gullegem. Zo maken we samen van Wevelgem een bewandelbare poëziebundel!

Ontdek de 25 weesgedichten

 

Fiets mee tijdens onze poëtische fietstocht

Poëzie op de fiets

Fiets samen met ons op zondag 28 januari door Wevelgem langs verschillende geadopteerde weesgedichten! Tijdens ons poëtisch parcours houden we halt aan geadopteerde raamgedichten die live worden voorgedragen. Starten doen we aan Bib in het Park waar het eerste gedicht wordt voorgedragen door Koen D'haene, auteur en geboren en getogen Wevelgemnaar. Ook Philip Hoorne, dichter en bloemlezer wonende te Wevelgem, fietst met ons mee! Onze poëtische fietstocht eindigt terug aan Bib in het Park voor een afsluitend drankje.

zondag 28 januari om 10.15 uur | vertrek en aankomst Bib in het Park | gratis

Schrijf je gratis in

Weesgedichten
izi.Travel

Wandelroute langs de raamgedichten

Wandel of fiets langs de weesgedichten in Wevelgem! Hiervoor kan je gebruik maken van de app 'izi.Travel'. Deze app gidst je langs de raamgedichten en geeft per adres een foto van het gedicht ('the making off' of met de trotse adoptant), het bijhorend audiofragment en een korte biografie van de dichter.

Je kan de app op je smartphone, tablet en laptop raadplegen, op drie verschillende manieren:

Je hoeft de voorgestelde volgorde van de raamgedichten niet te volgen. Stel zelf jouw route op a.d.h.v. de getoonde afstand tussen de adressen. Zo kan je kiezen voor een kort of lang parcours!

Post jouw foto's van de poëtische wandeling of fietstocht online! 

Facebook? Vermeld #weesgedichten en @wevelgemcultuur
Instagram? Vermeld #weesgedichten en @wevelgem_cultuur

Like ons op Facebook en volg ons op Instagram

Stappenplan izi.Travel app
Stappenplan: hoe gebruik ik de izi.Travel app?