Vocaal Ensemble Chapeau

chapeau

Vocaal Ensemble Chapeau

Informatie over de kunstenaar/ band/vereniging

Wie Chapeau zegt, zegt diversiteit ! Koorwerken van uiteenlopend allooi komen aan bod in het repertoire van Chapeau en laat nu net datgene het sterke en verrassende punt zijn van de groep.Het is vaak moeilijk in één woord te vatten wat nu precies de stijl is die Chapeau brengt, maar laat ons zeggen dat er voornamelijk gefocust wordt op hedendaagse klassieke muziek.

Het ene moment zal dit swingend zijn, het andere moment ingetogen, maar bovenal steeds weer verrassend.In de beginjaren (2000 ...) bestond het ensemble uit vier zangers, maar intussen is het uitgegroeid tot een negenkoppig koortje.Jarenlang ging Chapeau enkel en uitsluitend voor de a-capella-muziek. Sedert 2017 laten ze zich bij momenten en voor bepaalde werken heel graag flankeren door hun pianist Sam en dit met als doel een nog grotere verscheidenheid in het repertoire te kunnen aanbrengen.

​​

Chapeau organiseert concerten in eigen beheer en staat daarnaast open voor elke vorm van samenwerking in andere projecten.Het ensemble staat onder leiding van Benedikt Seynhaeve.

 

Discipline

  • Muziek
    • koor

 

Omschrijving van de werken

Het is vaak moeilijk in één woord te vatten wat nu precies de stijl is die Chapeau brengt, maar laat ons zeggen dat er voornamelijk gefocust wordt op hedendaagse klassieke muziek.

Het ene moment zal dit swingend zijn, het andere moment ingetogen, maar bovenal steeds weer verrassend.

 

Genre

  • Hedendaagse Klassieke Muziek