Ruimte om te spelen is belangrijk voor de ontwikkeling van het kind. Het is dan ook belangrijk de nodige ruimte te voorzien waar kinderen, samen, zich ten volle kunnen ontwikkelen en hun fantasie de vrije loop laten. Sinds 2011 kan je in Wevelgem van je eigen straat een ‘Speelstraat’ maken. Zo kunnen kinderen in hun eigen veilige omgeving spelen en groeit de buurt dichter naar elkaar toe.

Kinderen spelen in speelstraat

Wil je zelf een Speelstraat organiseren? 

👉Een aanvraag indienen kan van 15 februari tot en met 1 mei 2024
 

Nadat je het aanvraagformulier hebt ingevuld, krijg je een bevestiging en een overzicht van de zone die bevraagd moet worden. Als ambassadeur ga je langs bij alle buurtbewoners die in deze zone wonen voor de buurtbevraging. Minstens 60% van deze bevraagde personen moet akkoord gaan met de organisatie van de Speelstraat.

Na goedkeuring door de dienst mobiliteit en het college van burgemeester en schepenen ontvang je schriftelijk de toestemming om een speelstraat te organiseren.

Ik wil een Speelstraat aanvragen!

Nuttige informatie

Hieronder kan je heel wat nuttige informatie terugvinden. Heb je toch nog een vraag? Aarzel dan niet om ons te contacteren via jeugddienst@wevelgem.be of 056 43 35 50.