Schuttershoflaan - Julie Beck

elektriciteitskast verierd met een draak door Julie Beck

Ik ben leerkracht Plastische Opvoeding, Project Kunstvakken en mijn persoonlijk doel is om  creativiteit door te geven aan kinderen, jongeren en volwassenen. Niet enkel beeldend, maar op verschillende manieren. Bij deze vind ik het project van Surprieze een zeer mooi initiatief om creativiteit en kunst meer in het straatbeeld te brengen.

‘Basit en Yakina’

Op de kasten zijn 2 van de 8 kinderen uit mijn Ghanees gastgezin afgebeeld. Enkele jaren geleden besloot ik om voor een paar maanden vrijwilligerswerk te verrichten in Tamale, Ghana. Als resultaat heb ik mooie herinneringen die ik af en toe omzet in een projectje waar al mijn interesses samenkomen: Afrika en reizen, kunst (fotografie en schilderen) en plezier maken. Niet enkel een schetsboek vol tekeningen, een camera vol foto’s en een hoofd vol prachtige verhalen nam ik mee naar huis want achteraf gebruikte ik de genomen foto’s als basis om schilderijen van te maken. Mijn manier om de herinneringen levend te houden en er elke dag bij het thuiskomen aan terug te denken.

De portretten zijn momentopnames van een uitstap met de kroost van mijn gastgezin. Een namiddag naar het lokale zwembad waar de kinderen zich kostelijk amuseerden in 10 cm hoog water. Voor enkelen was het de eerste keer dat ze zwembadwater zagen! De schrik werd overwonnen en de tijd vloog voorbij. Het werd een uitstapje om nooit te vergeten. Voor hen omdat het een zeldzaamheid was, maar ook voor mij omdat ik hen een topdag kon laten beleven!