Rijksweg - Els Wydaeghe

rijksweg versierd met bijen thema door Els Wydaeghe

Els Wydaeghe (47 jaar, Gullegem)

Elk jaar vul ik enkele schetsboeken met kriebels en krabbels, gedachten en gevoelens. Alles kan in mijn schetsboek. Ik voel me er helemaal ongeremd met potlood, pen, inkt, verf, balpennen, gesso, lijm, houtskool, krantenknipsels … 

Mijn schetsboek is de plek waar gedachte, drang en daad bij elkaar komen. De plek waar mogelijk iets ontstaat dat aan de buitenwereld getoond zal worden. 

“If I Die, We All Die “. Deze zin trof mij toen ik beelden van insecten opzocht. Deze kleine wezentjes hebben we keihard nodig, maar door de klimaatverandering zijn ze met uitsterven bedreigd. Ze verdienen aandacht.  Aandacht geven door ze te tekenen, maar vooral door ze sterk uit te vergroten. Dan zie je pas de schoonheid van een insect.  

Voor het project ‘SURPRIEZE’ ging ik op zoek naar de sfeer van een bijenkorf. Het zoemen, de drukte, de kleuren probeerde ik weer te geven door te experimenteren met verschillende materialen en druktechnieken. Van realistisch naar stileren, van rustig naar druk. Direct en gelaagd. Vereenvoudigen en herhalen werden de sleutelwoorden van het drukproces.