Een actie organiseren voor een goed doel: waarop moet ik letten?

Gepubliceerd op Maandag 22 oktober 2018
Banner warmste week en rode neuzendag

Wil je eens op de markt staan om producten te verkopen ten voordele van een goed doel? Of sta je liever eens op de parking van een supermarkt of organiseer je een deur-aan-deurverkoop? Dat kan, maar je moet hiervoor wel eerst toelating krijgen van het gemeentebestuur.

Traditiegetrouw staan de laatste maanden van het jaar in het teken van goede doelen.  Ook in onze gemeente worden talloze acties georganiseerd voor de Warmste Week van Music for Life of voor Rode Neuzendag. Wil je zelf ook een actie organiseren? Zeker doen! De meeste acties kun je zonder problemen organiseren. Voor andere moet je eerst toelating aanvragen. Vergeet dus niet om op tijd deze toelating aan te vragen zodat je zeker jouw actie kan uitvoeren. Hieronder vind je een overzicht van de acties waarvoor je een goedkeuring nodig hebt.

Actie op de wekelijkse markt?

Wie tijdens een van onze wekelijkse markten een actie wil organiseren kan hiervoor een standplaats aanvragen. Indien het college van burgemeester en schepenen je toelating verleent, kun je jouw producten verkopen op de markt en zo heel wat extra centen inzamelen. De inname van een standplaats is volledig gratis.

Let op: er is op elke marktdag maar plaats voor 2 acties. Vraag dus tijdig jouw toelating aan zodat er zeker nog een plaatsje vrij is!

Deur-aan-deurverkoop?

Wil je liever deur-aan-deur jouw producten verkopen? Dat kan, maar ook hiervoor is er toelating nodig. Vermeld in het aanvraagformulier zeker in welke straten je de actie zou willen uitvoeren. Je zorgt er best ook voor dat het duidelijk is waarvoor je iets wil verkopen zodat de mensen weten dat het om een actie voor een goed doel gaat.

Actie op de parking van een winkel?

Denk je er aan om op de parking van een supermarkt of andere winkel iets te verkopen? Vraag dan eerst en vooral toelating aan de eigenaar van deze parking. Heeft die er geen problemen mee? Dan kun je het aanvraagformulier invullen. Voeg eventueel een kopie van de mail toe waarbij de eigenaar je toestemming heeft gegeven om de actie uit te voeren. 

Andere acties?

Wil je een ander soort actie uitvoeren en ben je niet zeker of dit mag? Neem gerust eens contact op met de stafmedewerker lokale economie. Hij zal je met plezier verder helpen en je laten weten of je een speciale toelating nodig hebt of niet.