Nieuws - meest recent

Het KMI verwacht rukwinden en onweer woensdagnacht en donderdagvoormiddag. Binnenlandse zaken activeert daarom vanaf woensdagmiddernacht het noodnummer 1722.

1722 -> voor brandweer bij wateroverlast en stormschade
112 -> alleen als jij of iemand anders zich in een levensbedreigende situatie bevindt.

Bergelen gaat door deze rukwinden ook preventief dicht.

Functie

Als hoofdverpleegkundige bent u verantwoordelijk voor het inhoudelijk verplegend en verzorgend werk en de coördinatie van de verpleegkundige en verzorgende taken binnen het woonzorgcentrum. 

Diplomavoorwaarden

bent u in het bezit van het diploma van bachelor in de verpleegkunde en hebt u minimum 5 jaar ervaring in de verzorgingssector ?

In toepassing van art. 186 van het gemeentedecreet worden de reglementen en verordeningen van de gemeente hier bekendgemaakt.

- beslissing van het college van burgemeester en schepenen van 13 december 2017: tijdelijk verkeersreglement naar aanleiding van het evenement 'Wintermarkt 't Bankske' op zaterdag 20 januari 2018. verkeersreglement_wintermarkt_t_bankske.pdf

In deze workshop leren we hoe je een smaakvolle alcoholvrije cocktail mixt.  Welke ingrediënten gebruik je en hoe zorg je ervoor dat ze ten volle tot hun recht komen.  Onder leiding van Hilde Deweer, auteur van het boek “100 mocktails”, stellen we vier mocktails samen.  Telkens wordt er een klein hapje bij geserveerd.

Op donderdag 11 januari '18 vond op de markt van Moorsele de derde loting plaats van de spaaractie. De onschuldige hand was deze keer één van onze Wevelgemse Fietskoeriers. Uit de meer dan 80 ingeleverde waardebonnen werden 8 winnaars gekozen. Dit zijn de gelukkigen:

ICT vergemakkelijkt je leven. De gemeente organiseert cursussen om je ict-vaardigheden te verhogen.

Er is een aanbod voor starters, maar ook voor wie al ervaring heeft.

 

Aanbod starters

  • Starten met computer (deel 1 en deel2)
  • Facebook
  • Leren werken met de iPad of iPhone
  • Photoshop Elements
  • Android: tablet en smartphones

 

 Voor gevorderden

feb
14

Maak samen met je partner een gezellige wandeling op Valentijnsdag. Je stopt op 4 haltes waar je kan proeven van lekkere drankjes en hapjes. Een glaasje bubbels kan zeker niet ontbreken!

De wandeling is ongeveer 3 kilometer lang en start in de tent op het marktplein van Gullegem.

Om de veiligheid van de bezoekers te garanderen en het verblijf zo aangenaam mogelijk te maken vragen we aan elke bezoeker om zich aan volgende richtlijnen te houden.

De burgemeester is op datum van 5 januari 2018 overgegaan tot het openen van het openbaar onderzoek overeenkomsig het besluit van de Vlaamse Regering van 27 november 2015 tot uitvoering van het decreet van 25 april 2014 betreffende de omgevingsvergunning over de aanvraag 34041/17/1/E/27 van 

jan
19

De bibliotheek als basisdienst voor elke burger is niet meer zo vanzelfsprekend.
Sinds 2016 zijn steden en gemeenten niet meer verplicht om een bibliotheek te hebben.
Ze bepalen nu zelf of een bibliotheek nodig is en welke werking zij moet ontwikkelen.

Het gemeentebestuur van Wevelgem gelooft ten volle in zijn bibliotheek en investeerde onlangs in een toekomstgericht gebouw.
In andere gemeenten is er wel reden tot bezorgdheid en worden de budgetten teruggeschroefd.