ATELIER185

clem vanhee2

ATELIER185

Informatie over de kunstenaar

Atelier185 is het merk waaronder Clem Vanhee exclusieve handgesmede damascusstalen messen maakt.

Een delicate mix van functioneel design, ambacht en pure kunst.

Dankzij de combinatie van het gelaagde staal en de meest bijzondere handmaterialen heeft elk mes een uniek karakter.

100% proudly hand made in west vloanders!Clem werd in 2018 door de Belgische regering officieel erkend als ambachtsman. In 2020 kreeg Clem de erkenning als MASTER ARTISAN door de Michelangelo stichting.

in 2021 werd hij genomineerd voor de "european prize for applied arts"

 

Discipline

Overige

         Smeedkunst

 

Omschrijving van de werken

 

Door het verder perfectioneren van de smeedtechniek die reeds door de Japanse en Europese meestersmeden gebruikt werd, maakt Atelier185 prachtige keuken- en outdoor messen die er niet alleen goed uitzien, maar in de eerste plaats doen wat ze moeten doen: scherp zijn en een levenslang meegaan!De lijntekening die zichtbaar is op de meslemmeten zijn het gevolg van het herhaaldelijk handmatig in elkaar smeden van verschillende soorten gereedschapsstaal.

Door het gecontroleerd uitvoeren van deze smeedtechniek worden de lagen samen gevuurlast zonder volledig in elkaar te versmelten. Het individuele karakter en materiaaleigenschappen van de basismetalen blijven hierdoor behouden en accentueren het handmatige vakwerk dat in elk lemmet kruipt.

Door tijdens het smeedproces de verschillende lagen van richting te doen veranderen slaag ik er in om bijzondere en telkens 100% unieke patronen te creëren in mijn damaststaal.

 

Contact

  torrestraat 185 8560 gullegem

  clem@atelier185.be

  0498 63 90 65

  atelier185

  clemvanhee

  www.atelier185.be