Wevelgemse Leiespots

De Leiestreek is een regio die bruist van de bedrijvigheid. Wat de streek zo bijzonder maakt, is het grote aantal creatieve ondernemers.
Met hun energie en enthousiasme laten ze overal ‘Leiespots’ vol inventiviteit oppoppen. Toerisme Leiestreek verzamelde de 101 leukste Leiespots in een handige gratis pocket. Die wijst je de weg van de ene pop-upshop naar
de andere conceptstore vol design-hebbedingen, van dat ene jazzy museumcafé naar die zalige bistro waar een topchef kokkerelt. In de Leiestreek beleef je meer!
Ontdek alle Leiespots of vraag gratis de pocket met Leiespots aan op www.toerisme-leiestreek.be/leiespots.

Met trots stellen we je dan ook de 4 Wevelgemse Leiespots voor.
Zeker een bezoekje waard!

Al'Pero

Al'Pero

Langs een idyllische wegel tussen Wevelgem en Menen bespeur je twee lieve gezichten: die van de alpaca’s Lowie en Zelie. Ze vergezellen je tijdens je picknick of aperitief. Die zet baasje Hanne voor je klaar in de weide-koelkast. Middenin het groen smul je van belegde pistolets en groenten uit de eigen tuin. Zalige quality time met vrienden of familie… en met de alpaca’s natuurlijk!

Mi Kaaza
Koffie-, ontbijtbar en kaashandel te Wevelgem

Een slow coffee en een taartje verorberen en ondertussen een kaasschotel bestellen of een slaatje eten terwijl je overlegt over je volgende tapasavond. Eten en shoppen dus, op hetzelfde adres. Het kan in het oud stationsgebouw van Wevelgem.

Koffiehuis De Hofnar

Raad jij wat De Hofnar uniek maakt? De heerlijke taarten, koffie of lunches? De nostalgische tegelvloer van het eeuwenoude arbeidershuisje? Of de terrassen? Dat zijn troeven maar ... De Hofnar is lactosevrij en dat is uniek. Meesterpatissier Gabi Bromberger weet precies wat er in het zelfbereide lekkers zit. Glutenvrij, suikervrij? Voor iedereen bakt ze een gepast taartje. Mét zoet souvenirwinkeltje.

Irma's

Irma's
Feest- en Koffiehuis

Ken jij ook zo’n lieve oma die iedereen uitgebreid in de watten legt? Irma was er zo eentje. Over een naam voor een feest- en koffiehuis hoefde haar kleindochter dus niet lang na te denken. Pascale verwent je met huisgemaakte taarten en quiches, geserveerd op grootmoeders servies. Ondertussen gidst haar man Rik je door de nauwkeurig samengestelde bier- en koffiekaart.