Wevelgemse Leiespots

De Leiestreek is een regio die bruist van de bedrijvigheid. Wat de streek zo bijzonder maakt, is het grote aantal creatieve ondernemers.
Met hun energie en enthousiasme laten ze overal ‘Leiespots’ vol inventiviteit oppoppen. Toerisme Leiestreek verzamelde de 101 leukste Leiespots in een handige gratis pocket. Die wijst je de weg van de ene pop-upshop naar
de andere conceptstore vol design-hebbedingen, van dat ene jazzy museumcafé naar die zalige bistro waar een topchef kokkerelt. In de Leiestreek beleef je meer!
Ontdek alle Leiespots of vraag gratis de pocket met Leiespots aan op www.toerisme-leiestreek.be/leiespots.

Met trots stellen we je dan ook de Wevelgemse Leiespots voor.
Zeker een bezoekje waard!

de barriere

Cultuurcafé De Barriere

Zij een regisseuse, hij een muzikant, samen de artistieke uitbaters van Cultuurcafé De Barriere. Sarah en Gertjan schotelen je een geweldige reeks culturele activiteiten voor. Van lezingen en muziekoptredens tot theatervoorstellingen en hilarische comedyshows – regelmatig opgevoerd door een artiest uit de buurt. Want Sarah en Gertjan dragen hun buurt op handen. Zo serveren ze originele streekbieren en korte keten gerechten.

Al'Pero

Al'Pero

Langs een idyllische wegel tussen Wevelgem en Menen bespeur je twee lieve gezichten: die van de alpaca’s Lowie en Zelie. Ze vergezellen je tijdens je picknick of aperitief. Die zet baasje Hanne voor je klaar in de weide-koelkast. Middenin het groen smul je van belegde pistolets en groenten uit de eigen tuin. Zalige quality time met vrienden of familie… en met de alpaca’s natuurlijk!

Koffiehuis De Hofnar

Raad jij wat De Hofnar uniek maakt? De heerlijke taarten, koffie of lunches? De nostalgische tegelvloer van het eeuwenoude arbeidershuisje? Of de terrassen? Dat zijn troeven maar ... De Hofnar is lactosevrij en dat is uniek. Meesterpatissier Gabi Bromberger weet precies wat er in het zelfbereide lekkers zit. Glutenvrij, suikervrij? Voor iedereen bakt ze een gepast taartje. Mét zoet souvenirwinkeltje.