Werken Lauwebrug

Gepubliceerd op Woensdag 01 december 2021
01 januari 202301 januari 2025

 

Inhoud webpagina

 

Inleiding

Omdat moderne binnenvaartschepen een groter laadvermogen hebben, moet er ook meer ruimte komen onder de brug die Wevelgem met Lauwe verbindt. Deze schepen kunnen namelijk tot drie lagen containers vervoeren, die bovenop elkaar gestapeld zijn.

Het voorontwerp van de nieuwe brug wordt momenteel afgewerkt. Daarna kan het definitief ontwerp opgemaakt worden. Hierin krijgen de verschillende onderdelen uit het voorontwerp een concrete invulling. Op basis van het definitief ontwerp wordt dan de omgevingsvergunning aangevraagd en kunnen we een aannemer aanstellen. Pas daarna kunnen de werken op het terrein van start gaan. De werken gaan vermoedelijk in 2023 van start.

Het ontwerp

Van woensdag 24 november tot en met woensdag 15 december kunnen geïnteresseerden het ontwerp ontdekken in ontmoetingscentrum ‘Het Applauws’, Kon. Astridlaan 44, 8930 Lauwe (Menen). De panelen met het ontwerp zijn vrij te bezichtigen in het ontmoetingscentrum tijdens de normale openingstijden. In het ontmoetingscentrum is het dragen van een mondmasker verplicht.

De plannen kunnen hierna in pdf-formaat teruggevonden worden op deze website. 

 

Timing

Nutsmaatschappijen

De nutsmaatschappijen starten hun werken in 2022. Aansluitend zal de aannemer van De Vlaamse Waterweg starten. 

Hinder

Van zodra de ontwerpplannen definitief zijn kan een aannemer aangesteld worden. Wanneer deze aannemer gekend is kunnen ook de gepaste verkeersmaatregelen (voor auto, fiets, voetganger) besproken worden. 

Deze verkeersmaatregelen zijn namelijk afhankelijk van de capaciteit van de aannemer, fasering der werken, ... 

Daar dit werken zijn van De Vlaamse Waterweg verbinden we u graag door naar de website van hen voor de recentste informatie: 

https://www.seineschelde.be/aanpassing/wevelgem-en-menen-vernieuwen-brug-wevelgem-lauwe

brug