Techniekacademie

Ben jij gebeten door techniek? Ben je graag creatief bezig? Kriebelt het om zelf van alles te maken, maar weet je niet hoe je hier aan kan beginnen?

Dan is de techniekacademie misschien wel iets voor jou!

In Wevelgem kan je zowel Junior Techniekacademie (3e en 4e leerjaarals Tiener Techniekacademie (5e en 6e leerjaar) volgen. In een gezellige sfeer en in een echt technologielabo, zal je heel wat opsteken. Je maakt kennis met gereedschap en materialen, je leert dat techniek vele gezichten heeft en je zal een aantal technische systemen maken. De reeks bestaat uit 10 (Junior) of 12 (Tiener) workshops van twee uur op woensdagmiddag.

Juniortechniekacademie (september - december 2019) - Inschrijven mogelijk vanaf 14 september 2019

Na een eerste succesvolle editie van de juniortechniekacademie voor leerlingen van het 3e en 4e leerjaar, wordt vanaf september opnieuw een reeks georganiseerd. Met dit, een samenwerking met Hogeschool Vives, willen we kinderen op een leuke manier laten kennismaken met techniek en technologie.

De juniortechniekacademie is ideaal voor kinderen bij wie het kriebelt om wilde ideeën in de praktijk te brengen, maar die niet genoeg basiskennis hebben om zelf aan de slag te gaan. In een heus technologielab maken ze kennis met technologisch gereedschap en nieuwe materialen. Ze zetten zelf technische systemen in elkaar en worden misschien wel de uitvinders van morgen.

De lessen starten op  25 september en lopen tot en met 4 december. De techniekacademie wordt in Wevelgem en in Gullegem georganiseerd, telkens van 13.30 uur tot 15.00 uur.

Via 10 concrete workshops worden kinderen op een unieke manier in contact gebracht met : chemie/voeding, hout, metaal/kunststof, elektriciteit, elektronica, informatica/robotica.  Er is begeleiding door 2 techniekmentoren. 

Inschrijven

Je kan je inschrijven in één van onze 2 groepen. Per groep is er telkens plaats voor maximum 20 kinderen:

  • Op woensdagnamiddag van 13.30 tot 15.00 uur  Wevelgem (GBS Hoogstraat)
  • Op woensdagnamiddag van 13.30 tot 15.00 uur in Gullegem (VBS Gulleboom)

Prijs

Deelnemen aan deze workshops kost 60 euro, materiaal en verzekering inbegrepen. Voor een tweede kind uit eenzelfde gezin is de prijs 50 euro.

Heb je een UiT-pas? Noteer dan bij de online inschrijving je UiT-pasnummer. Je krijgt één punt per les.

Meer info

Meer info via nele.heytens@vives.be – 0479 55 43 08 of via Nele Dedeurwaerder, nele.dedeurwaerder@wevelgem.be – Tel 056 43 34 63.