Hoe leg jij de puzzel - Meerjarenplan

Gepubliceerd op Woensdag 29 mei 2019
29 mei 2019

We zijn volop bezig met het voorbereiden van alle grote en kleine projecten die we de komende zes jaar willen uitrollen in Wevelgem. De grote thema’s liggen vast, maar jullie kiezen hoe we de focus leggen. Hoe? Elke inwoner kan input geven om zo tot een strak en straf plan te komen. Doe mee en help ons om de juiste accenten te leggen!

Enquête

Via een enquête willen we ideeën en stellingen aftoetsen. We stellen vragen over armoede en zorg, vrije tijd, leefkwaliteit, mobiliteit, kind en jeugd, dienstverlening, communicatie met de burger en duurzaamheid.

  • Er wordt een papieren versie verstuurd naar 1 600 inwoners ouder dan 16 jaar op dinsdag 4 juni. Hiervoor wordt samengewerkt met een enquêteringsbureau. Zij zullen voor ons de resultaten analyseren.
  • Verder kan ook iedereen die dat wil dezelfde enquête online invullen op www.inspraak.wevelgem.be

Vul de enquête in op www.inspraak.wevelgem.be

Heb jij een goed idee voor Wevelgem?

Los van de enquête zijn we ook op zoek naar goeie ideeën. Heb jij er eentje? Stuur hem dan zo snel mogelijk door naar ons! 

  • Via de postkaart die je in de infokrant van juni vindt. Je kan deze kaart gratis naar ons terugsturen, deponeer hem in een brievenbus van bpost.
  • Post je idee op www.inspraak.wevelgem.be.  Bekijk zeker ook de ideeën van andere inwoners en stem voor of tegen, of reageer op hun voorstel.

Resultaten

Download hier de eerste resultaten

Bovendien worden ook alle adviesraden in dit participatietraject betrokken. In het najaar zullen we samen met de gemeenteraadsleden alle ideeën bespreken en kijken welke opgenomen worden in het meerjarenplan. Daarna gaan we als organisatie volop aan het puzzelen om alle stukjes van het nieuwe meerjarenplan te doen passen. Op dat moment zal er natuurlijk ook rekening moeten gehouden worden met de centen. De financiële situatie van de gemeente is gezond. Dat wil zeggen dat er ruimte is om grote nieuwe projecten op te starten.

Waarom is participatie zo belangrijk?

Participatie kost tijd voor beide partijen: de gemeente steekt er veel energie in, jij als burger ook. Maar het is zeker de moeite waard. Projecten waar burgers aan mee hebben helpen bouwen zijn betere projecten. Het resultaat op langere termijn is een gemeente op maat van de burger.