Doe mee aan de campagne ‘Van fruithofke tot voedselbos’!

Gepubliceerd op Donderdag 11 januari 2024
fruitstruiken

Wil je je eigen tuin, maar ook je omgeving leerzamer, leuker, socialer en smakelijker maken? Wens je dat de tuinen in jouw buurt zich transformeren tot een heus lappendeken-voedselbos? Zet dan de eerste stap en wordt ambassadeur van de campagne ‘Van fruithofke tot voedselbos’, een initiatief van de Nationale Boomgaardenstichting vzw (NBS) met ondersteuning van de Nationale Loterij. 

De boomgaardenstichting kan 300 startpakketjes gratis aanbieden aan even zoveel ambassadeurs. Een starterspakket bevat 2 fruitbomen, 6 bessen- en frambozenstruiken en een brochure met de doelstellingen, de nodige teeltinfo en de verwachte resultaten. Door ambassadeur te worden, engageer je je om buren en mede-tuineigenaars te overtuigen om actie te nemen en samen een ‘fruithofke’ aan te planten, zodat er een grote diversiteit aan fruitsoorten en -variëteiten ontstaat. Je maakt de buurt ook warm voor eigen fruit. Dit kun je bijvoorbeeld doen door bakjes fruit, confituur, fruitgebak, etc. aan je naaste buren te bezorgen, zodat ze de veelzijdigheid van eigen fruit kunnen ontdekken. Zo verbetert je de biodiversiteit en bodemkwaliteit van je tuin en je buurt en kan iedereen genieten van lekkers uit eigen tuin en burentuinen.

Ambassadeur worden? Tuin- en fruitliefhebbers kunnen zich aanmelden voor het project op de website van Boomgaardenstichting of neem contact op met het secretariaat via 012 39 11 88 of info@boomgaardenstichting.be. De ambassadeurs krijgen naast het startpakket ook de nodige ondersteuning voor de verdere verspreiding van het project in hun buurt. De website www.boomgaardenstichting.be zal onder de rubriek ‘Van fruithofke tot voedselbos’ regelmatig info verspreiden over de ecologische teelt van fruit in de tuin.