Inschrijvingsbeleid nieuwe kleuters en leerlingen

Wanneer kan mijn kleuter starten?

Bereken hier de juiste instapdatum voor je kleuter. Voer de geboortedatum van je kind in en je krijgt de 1ste mogelijke instapdatum in het 1ste kleuterklasje.

Inschrijven in een Wevelgemse  basisschool

Alle ouders uit onze gemeente die een zoontje/dochtertje hebben dat geboren is in 2022 ontvangen eind december 2023 een brief met info over de inschrijvingsprocedure in de Wevelgemse scholen en een overzicht van de mogelijke scholen binnen de gemeente.  Deze instappers mogen in de loop van het schooljaar 2024 – 2025 of schooljaar 2025 - 2026 voor het eerst naar school. 

Belangrijk

  • Deze afspraken gelden ook voor nieuwe inwoners en kinderen die willen veranderen van school.
  • Ook kinderen geboren in 2022 die pas effectief op school starten op 2 september 2025 moeten nu al inschrijven!

Digitale aanmeldingsprocedure

Voor de inschrijvingen voor schooljaar 2024-2025 wordt met een digitale aanmeldingsprocedure gewerkt. Aanmelden betekent dat je digitaal een school voor je kind kiest en daarna een school wordt toegewezen volgens een aantal vooraf bepaalde criteria.

Aanmelden heeft als grote voordeel dat er geen fysieke wachtrijen meer zijn aan bepaalde scholen en zorgt voor een objectieve verdeling van alle leerlingen over de Wevelgemse basisscholen.

Op www.naarschoolinwevelgem.be kan je alle Wevelgemse basisscholen ontdekken. Je vindt hier ook de vrije plaatsen per school terug. Neem je graag eens een kijkje in één of meerdere scholen, check dan de kalender met de opendeurdagen van de verschillende scholen.