Zuidwesterzinnen

Bibliotheek Wevelgem organiseert op vrijdag 26 oktober een bijzondere literaire avond. Twee topauteurs vertellen over hun leven, hun werk, hun inspiratie, hun verbeelding en hun engagement.

Koen Peeters publiceert sinds 1998 romans die alom worden geprezen en vaak worden vertaald.  In 2017 kreeg hij voor zijn roman De Mensengenezer de ECI Literatuurprijs, de bekroning voor het beste Nederlandstalige literaire boek.
In de roman vertelt hij hoe een West-Vlaamse boerenzoon de ouderlijke boerderij ontvlucht, intreedt in een streng klooster en uiteindelijk in Congo belandt waar hij gefascineerd raakt door genezingsrituelen van de Yaka.

Schrijfster en journaliste Margot Vanderstraeten werd in 2017 bekroond voor haar enthousiast onthaalde roman Mazzel tov.  De roman is een meeslepend en confronterend verhaal over opgroeiende kinderen in een modern-orthodox joods milieu, gezien door de ogen van een niet-joodse jonge vrouw. 
De roman is een uniek verhaal met een bijzondere kijk op onze samenleving. 
Margot Vanderstraeten wordt geïnterviewd door recensent Jooris Van Hulle.
 

Praktisch

Zuidwesterzinnen met Koen Peeters en Margot Vanderstraeten

Vrijdag 26 oktober vanaf 19 uur in de Bib in het Park
De gesprekken vinden plaats in de Bib in het Park en in de Goederenloods. 
Iedereen kan beide auteurslezingen bijwonen (de auteurs geven hun lezing twee keer). Tussenin en achteraf is er muziek van The Scaldish New Orleans Jazz Messengers.  In de bib kan je iets drinken en de tentoonstelling ‘Humanity’ van Mieke Teirlinck bezoeken.

Prijs: 10 euro of 5 euro + 10 UiTpaspunten
Tickets te koop in de bibliotheek en in het cultuurcentrum.

Organisatie in samenwerking met Zuidwest en de bibliotheken van de regio.

beeld zuidwesterzinnen